islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Ukrayna ABD Trenine Biniyor…

Ukrayna ABD Trenine Biniyor…

Ukrayna ile ABD güncellenmiş Stratejik Ortaklık Sözleşmesini imzaladı.
Güncellenmiş Stratejik Ortaklık Sözleşmesi ABD ile Ukrayna arasında imzalandı. Sözleşmeye göre, Abd özellikle Rus saldırganlığına karşı Ukrayna’ya verdiği desteği artıracak. ABD Kırım’ın yasa dışı işgalini tanımadığını bu belgeyle bir kez daha ifade etti.

Kırım Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre dün Washington’da Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna ve ABD Stratejik Ortaklık Sözleşmesinin güncellenmiş halini onayladılar. Belgede iki ülke arasında güvenlik ve savunma, demokrasi ile hukukun üstünlüğü ve ekonomi alanlarında iş birliğiyle ilgili maddeler yer alıyor. Taraflar özellikle enerji sektöründe işbirliğini artırmak noktasında karara vardı.

“ABD, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etme girişimini asla tanımayacak”
Ayrıca belgede ABD’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik desteği ifade edilirken “ABD, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etme girişimini tanımıyor ve asla tanımayacağız.” sözleri kullanıldı.

Belgede ABD’nin Kırım Platformu’na destek verdiği de ifade edildi, “ABD, Kırım Platformu Ortak Deklarasyonu’nda belirtildiği gibi, Ukrayna’nın, Kırım’ın Rus işgalinin insani ve güvenlik alanlarında verdiği zararların üstesinden gelmesine yönelik uluslararası çabaları koordine etmek için Kırım Platformunu kullanma gayretini destekliyor.” açıklaması yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.