islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

OKUMANIN GÜCÜNE İNANLAR ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU!

OKUMANIN GÜCÜNE İNANLAR ÜSKÜDAR’DA BULUŞTU!
25 Mayıs 2023 10:21
A+
A-

Endülüs Okuma Projesi tarafından düzenlenen “Sen Yazarsın” yarışmasının ödülleri İstanbul Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde tertip edilen törende sahiplerine takdim edildi.

Yarışmanın sponsorluğunu Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı üstlendi. Programda konuşan Mavera Eğitim ve Sağlık Başkanı Mehmet Koca okumanın önemine vurgu yaptı.

Bizi Samimi Gönüller Buraya Taşıdı

Endülüs Okuma Projesi Genel Koordinatörü Turgut Yaşar ise yaptığı konuşmada projenin etkisinden bahsederek “6 yıl önce bir okulda başlayan okuma projemiz 6 yılda Türkiye’nin en büyük okuma projesi haline geldi. Elbette bunun pek çok sebebi var. Samimiyetle koşturan gönüllü öğretmen kadromuz bu başarıdaki en büyük pay sahibidir” ifadelerini kullandı.

Endülüs Okuma Projesi Nedir?

Endülüs Okuma Projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Van’da 22 öğrenciyle uygulanmaya başlayan bir projedir. 6 yıl önce 1 okulda uygulanırken şu anda 22 ilde 186 okulda uygulanmaktadır. Proje, gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen bir çalışmadır. Uygulama aşamasında öğrenci psikolojisini merkeze alan bir yaklaşımla hareket eder. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde Endülüs Okuma Projesine katılan 16.201 Öğrenci toplamda 242.920 kitap okumuştur.

Sen Yazarsın Yarışması Ödül Kazanan Öğrenciler

Küçürek Öykü Kategorisi Kazananları:

  1. Büşra Öz (Gemlik Anadolu İHL)
  2. Damla Nur Çetinkaya (Selçuklu Anadolu Lisesi)
  3. Belkıs Şeyma Kaya (Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

 

Masal Kategorisi Kazananları:

  1. Zehra Buğlem Aykaç (Ayşe Kemal İnanç İHO)
  2. Yağmur Ada Gür (Halitpaşa İHO)
  3. Nazım Yıkılmaz (Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan İHO)

 

Ata Sözlerinin Hikayesi Kategorisi Kazananları:

  1. Azra Ela Akbulut (Borusan İlkokulu)
  2. İshak Akış (Mustafa Necati İlkokulu)
  3. Mehmet Ak (Mustafa Necati İlkokulu)
ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.