islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Olay TV kapanıyor iddiası

Olay TV kapanıyor iddiası
Mirat Haber Ajansı

Eski DYP’li syasetçi ve Süleyman Demirel’in en yakını bilinen Bursalı tekstil sanayicisi Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu önceden yerel Bursa televizyonuyken son bir ayda muhalif bir kanal olarak başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP çizgisine destek veren Olay TV’nin 25 Aralık’ta (Hristiyanların Noel günü) yayınına son vereceği yönünde medyada yaygın görüşler yer aldı. Kanal yetkilileri ya da Çağlar henüz bir yorum yapmazken OdaTV ve çok sayıda yorumcu çeşitli iddialara dayanarak bunun hükümet baskısından kaynaklandığını, hatta bizzat Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yapıldığını ilan ettiler bile. Aynı kadroyla yeni bir TV kurulacağı da iddialar arasında.

Oda TV 1990larda kurulmuştu. Cavit Çağlar  çok sayıda medya noktasına sahip olmasıyla, bazılarını devretmiş, ancak bunu tutmuştu. Son aylarda OlayTV’de bir İBB ağırlığı oluşmuş, hatta bunun İmamoğlu TV’ye dönüşeceği düşünülmüştü. Ancak Çağlar kanalı devretmedi. En son haber yorumcusu Nevşin Mengü’nün katılımıyla, Ebubekir Sofuoğlu aleyhinde yayınlarla gündeme gelen televizyon, yeni koyu muhalif tarzıyla Fox, TV1, HalkTV gibi kanalların arasında yer arıyordu. Henüz rüştünü ispatlayamadan bir aydan kısa sürede kapatılacak olması medya camiasında şaşkınlığa neden olurken, söylemin Cavit Çağlar’ın beklentisinin çok ötesinde sert olmasının kapanmadaki neden olduğu yönünde çok sayıda yorum yer alıyor.

Uluslararası örgütler son yıllarda Türk hükümetini gazetecilere ve basına baskı yapmakla suçluyor ve hapisteki gazetecileri sayarak Türkiye’de basın özgürlüğü bulunmadığını iddia ediyor. Türkiye’de gazeteci adı altında çalışan çok sayıda mahkum olmasına rağmen bunlar yasadışı terör örgütü üyeliği, ya da adi suçlardan dolayı ceza çekmekte, yazdıkları yazılardan dolayı değil. En çok satan ikinci gazete ve en çok izlenen haber programı muhalif yayın organları olduğu gibi medya ve sosyal medyada fikirlere hakaret içermediğinde bir yaptırım gelmemekte.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.