islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Öldürdükleriyle Selfie Çeken İngiliz DAEŞ’çiler

Öldürdükleriyle Selfie Çeken İngiliz DAEŞ’çiler
30 Mayıs 2020 22:27
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İngiltere’nin Kraliyet Savcılığı’nın yaptığı açıklamada, eski DAEŞ savaşçılarının kopmuş kafalar ve cesetlerle korkunç “çatışma özçekimleri” nedeniyle hukuki sürece maruz kalabilecekleri belirtildi. DAEŞ teröristlerinin kendilerini sosyal medya kanallarında yayınlamak ve saygınlıklarını artırmak için parçalanmış ölü bedenlerle fotoğrafladıkları bilinmekte. Yetkili makamlar şimdi diğer terör suçlarının üstünde bunun için ücret talep ediyorlar. Örneğin yakın zamanda tutuklanan Abdülmecid Abdülberi, sosyal medyada DAEŞ üyesi “Cihadi Coni” olarak bilinmekteydi ve bu kanlı geleneğin özel bir taraftarıydı. Çirkin bir şekilde DAEŞ kurbanları ile fotoğraflarını yayınladı. 22 yaşındayken zengin anne ve babasının milyon dolarlık Maida Vale’deki malikanesini ve rap sanatçısı olarak başlayan müzik kariyerini bırakıp 2013 yılında militan gruba katılmak için Orta Doğu’ya gitmişti.

Savcılık henüz geri gönderilen 400 DAEŞ savaşçısından hiçbirini henüz “sadece bir görüntü temelinde” savaş suçları veya terörizm için kovuşturmayı başlatmadığını itiraf etti. Avrupa Birliği savcıları aynı zamanda soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlarla suçlamalar da dahil olmak üzere eski DAEŞ’çi yabancı savaşçılarla nasıl başa çıkılacağını araştırıyor. Saldırıları arasında çocukların ebeveynlerinin önünde öldürülmesi, akrabalarının önünde öldürülen insanların kafalarıyla futbol oynama, tecavüzler, köleleştirme, insanları bilincinş kaybedene kadar dövme ve diğer birçok korkunç işkence var. Suriye ve Irak gibi çatışma bölgelerindeki 400’den fazla DAEŞ savaşçısı İngiltere’ye geri döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.