islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Omicron hastalarıyla ilgili resmi açıklama

Omicron hastalarıyla ilgili resmi açıklama
13 Aralık 2021 15:47
A+
A-

Türkiye’de görülmeye başlayan Koronavirüs Omicron varyantıyla ilgili izlenimler ve resmi açıklamalar daha önceki tespitleri doğruladı. Çok hızlı yayılmasına karşın ölüm oranının sıfır olması ve hastalığı hissetmeden atlatma konusundaki DSÖ verileri Türkiye’de de doğrulandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger omicron tespit edilen 5 koronavirüs hastasının hastalık seyrini açıkladı.

Türkiye’de görülmeye başlayan ve ilk olarak 6 olarak açıklanan koronavirüs omicron varyantı vakasından haber var. Toplam 6 kovid-19 vakasının 5’inin İzmir’de olmasına ilişkin konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 5 hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu, 2 hastanın virüsü kaptığının farkına bile varmadığını kaydetti.

Ayrıca Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu ve endişeye gerek olmadığını belirtti.

BAKAN KOCA 6 VAKA VAR DEMİŞTİ; 5’İ İZMİR’DE

Güney Afrika’dan yayılan ve kısa sürede Avrupa’da görülen omicron varyantı Türkiye’de de görülmüş, konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bizde 6 omicron vakası var. İstanbul’da 1, İzmir’de 5 vaka var” açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu Kovid-19 hastalarının 5’inin İzmir’de olduğu açıklandı.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER AÇIKLADI: OMICRON HASTALARIMIZIN DURUMU İYİ

6 omicron varyantı vakasının 5’inin İzmir’de olmasına ilişkin durum değerlendirmesi yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “5 omicron vakası İzmir’de görüldü. Buradan gönderdiğimiz örnekler Ankara’da tahlil edildi ve orada tespit edildi. Türkiye’deki 6 vakanın 5’i İzmir’de. 5 hastanın durumu iyi. Çok hafif atlatmışlar” dedi.

Türkiye’nin gündeminin zor bir gündem olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Terör de bitti bitecek durumuna gelmiştir.” ifade etti.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.