islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Öncelik Et, Yumurta, Ve Tavuk’ta!

Öncelik Et, Yumurta, Ve Tavuk’ta!

Bakanlık bünyesindeki 2 bin 800 kişilik ‘Enflasyon Timi’ yurt genelinde KDV indirimi ve zam denetimleri yapıyor. Stokları kontrol edip mal alış fiyatlarına bakan ekipler önceliği et, yumurta ve tavuk ürünlerine veriyor. Bugüne kadar 10 bin 336 yeri denetleyen timler önümüzdeki günlerde denetimleri günde 3’e çıkaracak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 2 bin 800 kişiden oluşan “Enflasyon Timi” şimdiye kadar 10 bin 366 adreste denetim yaptı. 2 vergi müfettişi ve 2 gelir uzmanından oluşan enflasyon timi, KDV indirimleri ile birlikte toptan satış, üretim ve perakende satış aşamalarında kendi aralarında zam yapılıp yapılmadığını denetlemeye başladı. Stoklar sayılırken, diğer taraftan da aylık e-faturalar sistemden çekilerek ortalama alış fiyatları çıkarılıyor. Et, Yumurta ve tavuk ürünlerinin fiyatı öncelikle incelecek, denetim sayısı günde 3’e çıkarılacak.

İNDİRİME UYULUYOR MU? 
Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu (VDK) ile birlikte son bir aydır ekonominin canlanması ve temel tüketim ürünleri ile ilgili denetim yaptı. 17 Ocak-16 Şubat arasında 6 bin 926 mükellef denetlenirken, bunun bin 739’u et toptancıları, dondurulmuş gıda, yumurta, kuru bakliyat, süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yaş sebze ve meyvenin içinde olduğu gıda grubunda oldu. Merkez ve şube adreslerinin yer aldığı 10 bin denetimin yüzde 40’ı İstanbul’da yapıldı. Üretici kısmında yapılan denetimlerde ise gereğinden fazla stok olup olmadığına bakılıyor. Gıda sektöründeki firmalardan depolama yapmayanlara, satışını yaptıkları ürünleri direk üreticiden alıp müşteriye teslim edip etmedikleri soruldu. KDV’si yüzde 8’den 1’e düşürülen ürünlere yönelik düzenlenen satış faturalarında bu düzenlemeye uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

GÜNDE 3’E ÇIKACAK 
Enflasyon timi bin 400 vergi müfettişi, bin 400’ü de gelir uzmanı olmak üzere 2 bin 800 kişiden oluşuyor. İstanbul’da da yaklaşık 400-500 kişilik ekibin görev aldığı belirtildi. İhbarların da değerlendirildiğini anlatan yetkililer, şimdiye kadar günde 600 yere gidildiğini söylediler. Önümüzdeki dönemde ekiplerin günde daha fazla denetim yapmasının planlandığını belirten yetkililer, günde artık 3 yere gidileceğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.