islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

ONURSUZ ARAP ÜLKELRİ TOPUNUZ BİR İSPANYA OLAMADINIZ

ONURSUZ ARAP ÜLKELRİ TOPUNUZ BİR İSPANYA OLAMADINIZ
25 Kasım 2023 11:00
A+
A-

Bir ölçüde Türkiye ve Katar dışındaki 55 sözde İslam soysuz Arap ülkesi yönetimleri ne birlikte ve ne  de tek olarak Refahiye sınır kapısına gidebildi.

İnşaallah  Hamas’ın uyandırdığı insanlık vicdanı onların da sonunu getirecektir.

***

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Birliği’nin Filistin devletini tanımaması halinde ülkesinin kendi kararını alacağını söyledi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Sanchez, dün İsrail ve Filistin’de yaptıkları görüşmelerin ardından bugün de Mısır’da temaslarda bulundu.

Mısır’da basına açıklamalarda bulunan Sanchez, İspanya’nın kısa zamanda Filistin devletini tanıyacağının işaretini verdi.

Sanchez, “Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği’nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır” diye konuştu.

İspanya, İsrail ile Hamas’ın çatışmalara başladığı 7 Ekim’den bu yana üyesi olduğu Avrupa Birliği ülkeleri ile sık sık fikir ayrılıkları yaşadı.

Sanchez, İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes sağlanması halinde, iki devletli çözüm temeline dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için diplomasi yürütüyor.

“GAZZE’NİN YOK EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

De Croo da Refah Sınır Kapısı’nda yaptığı açıklamada İsrail’in “askeri operasyonunun” uluslararası insancıl hukuka uygun olması gerektiğini belirterek, “Sivillerin öldürülmesinin artık durması gerekiyor, çok fazla insan öldü. Gazze’nin yok edilmesi kabul edilemez. Bir toplumun yok edilmesini kabul edemeyiz” diye konuştu.

“Batı Şeria’daki yerleşimci şiddetini ve masum insanların öldürülmesini durdurmalıyız.” diyen de Croo, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

BARCELONA BELEDİYESİ, İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ BİTİRDİ

İspanya’da Barselona Belediye Meclisi, Barcelona en Comu partisinin girişimi ve Katalonya Sosyalist İşçi Partisi (PSC) ile Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partilerinin desteğiyle belediye bünyesinde alınan kararla İsrail ile ilişkilerini kesti.

Karar metninde, Gazze Şeridi’nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana, Batı Şeria’da sivil halka uygulanan şiddet son bulana, BM kararları ile Filistin halkının temel hakları garanti edilene ve Hamas’ın esir tuttuğu İsrailliler serbest bırakılana kadar İsrail ile kurumsal ilişkilerin askıya alındığı bildirildi.

 

İspanya          AB        Gazze         Sanchez

 

 

 

ETİKETLER: AB, GAZZE, İspanya, Manşet, Sanchez
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.