islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Orman Yangınları İle Mücadele İçin Uçak İhalesi Başladı

Orman Yangınları İle Mücadele İçin Uçak İhalesi Başladı
4 Ocak 2022 13:42
A+
A-

Orman yangınları ile mücadele için uçak ihalesi başladı. Orman yangınları ile mücadele için 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterin ihale süreci başlatıldı. Türkiye 2021’de yangın ve sel felaketleriyle boğuştu. Yaz aylarına özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarındaki yangınlar damga vurdu. Binlerce hektarlık alan kül olurken yangın söndürme uçaklarının yetersizliği, Türk Hava Kurumu’nun durumu büyük tartışmalara neden oldu.

UÇAK İHALESİ BAŞLADI
Yangınların söndürülmesinin ardından yeni adımlar atıldı. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı, yangınlarla mücadelede kullanılacak hava araçları için harekete geçti. Bakanlık bu konuda yaptığı açıklamada, alınacak uçakların ihalesinin başladığını ve ihale sürecinin Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatıldığını bildirdi.

5 AMFİBİK, 5 TANKER 10 KÜÇÜK UÇAK 
Açıklamada, “2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.