islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

“Ortalık karıştı” Diye Diyanete İftira mı Ediyorsunuz?

“Ortalık karıştı” Diye Diyanete İftira mı Ediyorsunuz?

 

Önce Oda tv’nin Haberini Okuyalım:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen bir etkinlik dikkat çekti.

Diyanet, 2018 yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek olan tecrübesiz din görevlileri ile kadın irşat görevlilerine yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

Geçen Pazar günü gerçekleşen seminer, Antalya’da, Starlight Otel’de yapıldı.

Düzenlenen seminere Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İl Müftüsü Osman Artan ve Manavgat İlçe Müftüsü Mustafa Atilla gibi isimler katıldı.

Diyanet’in seçtiği 5 yıldızlı Starlight Otel’inde alkollü servis yapıldığı, otelin özellikleri arasında da alkol seçeneği yer aldığı görüldü.”

***

Oda tv’nin verdiği haberde ortalığın karıştığına dair bir belirti yok. Ortalığın karıştığı tesbiti Oda tv’nin iftirasıdır. Çünkü Diyanet laik hukuk devletinde anayasal bir kuruluştur. Bu gibi hususlarda hassasiyeti olmaz. Külliyen yalandır. Ama oda tv, Diyanet’te bu gibi durumlarda itirazların yükselebileceği varsayımından hareketle iftiracı durumuna düşmüştür.

Diyanet çok daha büyük haramlar işlenirken hatta bizzat kendisi işlerken bile kılı kıpırdamıyor. Çünkü Diyanet ricali, genelde haram özelde faiz yiyor. Ama koca Ülkemizde 120 000 personelden bir itiraz yükselmiyor.

Oysaki Kur’ân’da faiz alkollü içkilerden daha şedid bir haramdır. Faizi yerler de haklarını yemeyelim içki içmezler. Açıktan içki içeni de şimdilik içlerinde barındırmazlar. Ama içki içilen bir otelde program yapmak onlar için umur-u âdiyeden/sıradan işlerdendir.

Diyanetin ülkemizde ne Fetö ve ne de İsmail ağa veya Menzil cemaati kadar ağırlığı var. “Diyanet’in Neden Toplumsal Bir Ağırlığı Yok?” başlıklı iki makale yazarak sebeplerini incelemiştim. Bu yazıların ilkinden küçük bir alıntı yapmak istiyorum.

Maaşlar Genel Bütçeden Alınıyor

a. Diyanet görevlileri de İlahiyat akademisyenleri de maaşlarını genel bütçeden almaktadırlar. Bir diğer anlatımla sömürücü bankalar, genel ve özel evler, haram eğlence sektörü, modern kumar kurumları, alkol üreticisi ve satıcısı müesseselerden alınan ve asgari ücretlilerden kesilen vergilerden oluşan devlet bütçesinden almaktadırlar.

Demokratik laik bir düzende bile çözümlenebilecek bu mesele Diyanetimiz ve de İlahiyatlarımız tarafından bir problem olarak da görülmemektedir. Hiçbir ıstırap ve talep de yoktur.

Maaşların Bir de Bankalardan Alınması

b. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi manen kirli maaşlar daha da kirletilerek Helâl vasfı yanı sıra Tayyibvasfı da köreltiliyor. Çünkü
Müftülükler ve ilâhiyatlarda maaşlar daha fazla promosyon/faiz veren ve kişisel krediler açan bankalara yatırılıp oradan alınıyor.

İşte böyle…Faiz dahil haram yiyen Diyanet içki servisi yapılan bir yerde seminer yapmaktan kaçınır mı?

Zavallı Oda Tv …. “Ortalık karıştı” başlığını atmakla müfteri olacağını nereden bilebilirdi?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.