islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ORUÇLU FUTBOLCULARA BASKI İLKELLİK DEĞİL Mİ?

ORUÇLU FUTBOLCULARA BASKI İLKELLİK DEĞİL Mİ?
27 Mart 2024 15:30
A+
A-

Gavurun Yerlisi de Yabancısı da Aynı

Fransa genç milli takımının oyuncusu Muhammed Diawara, oruç tutmakta ısrar edince takımın kampından çıkarıldı. El Destur sitesinin haberi şöyle:

Muhammed Diawara, Ramazan ayında oruç tuttuğu için kamp dışı edildi.

Fransa Futbol Federasyonu, takım antrenörlerine, oruç tutan 21 yaş altı oyuncuları kamplara almamalarını söyledi. Oruç tutanların ise listelerden çıkarmalarını önerdi. Bu talimat doğrultusunda, Lyon’un yetenekli oyuncusu Muhammed Diawara, 19 yaş altı milli takım kadrosundan çıkarıldı. Bu eylem, birçok kesim tarafından adil olmayan bir karar ve bariz ayrımcılık olarak eleştiriliyor. Bu durum, spor dünyasında büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Fransa Futbol Federasyonu ve ilgili kulübün taleplerine karşın, bu genç oyuncu son dokuz gündür oruç tutmayı kesintisiz sürdürme konusunda ısrarcı oldu. Daha önce Federasyon, ezanın okunmasının ardından oynanan maçların oruç açma saatinde durdurulmayacağını açık bir şekilde ifade etmişti. Paralel olarak, FIFA’nın yeni belirlediği kurallar çerçevesinde, oyunculara sıcak hava koşullarında, maç sırasında su içebilmeleri için iki kez mola verilmesi hükme bağlandı. Ancak, Fransa Futbol Federasyonu’nun bu ve benzeri kararları, kulüplerin kendi oyuncularına Ramazan ayında oruç tutmamaları yönünde tavsiyelerde bulunmalarına sebep oldu. Bu tavsiyeler ve kurallar, spor ve dini inançlar arasındaki etkileşim konusunda yeni tartışmaları da beraberinde getirmiş durumda.

BATI HIRİSTİYAN MI DEİST Mİ?

Yabancılar için Türkiye denince akıllarına Müslümanlar geliyor. Oysa ki Türkiye’de Allah’a veya ölüm ötesi Ahiret hayatına inanmayanlar da var. Sayıları az da değil.

Bunun gibi biz de Batı denince aklımıza Hıristiyanlar geliyor. Ne var ki Batı’da özelliklede baskıcı laikliğin merkezi Fransa’da Allah’a veya Ahiret hayatına inanmayanlar çoğunlukta.

Bu insanların kutsalı yok ki kutsala inansınlar. İbadetleri yok ki Müslüman futbolcuların oruç ibadetine saygı duysunlar.

Sorsanız din ve ibadet özgürlüğüne saygı duyduklarını söylerler. Ama gerçek böyle değil.

Samimi Hıristiyanların ibadet özgürlüğüne saygı duyacaklarını umarız.

İNKÂRCILAR AYNIDIR

Hulasa inkârcılar birbirlerine benzerler. Ha İstanbul da, ha Paris’de fark etmiyor.

Rabbimiz ahiret hayatına iman etmeyenlerin ruh dünyasını bize şöylece açıklıyor:

Öte dünyanın varlığına inanmayan ve dolayısıyla, yapıp ettiklerinin hesabını vermeyeceklerini zanneden, bu yüzden de hiçbir ahlâkî kural tanımayan o inkârcılara gelince; Biz, insan ruhuna yerleştirdiğimiz psikolojik yasalara göre, kötü olduğunu bile bile yaptıkları o çirkin işleri zamanla kendilerine süslü gösterdik. Böylece onlar, inkâr ve cehalet karanlıklarında bocalayıp giderler.” (Neml 27/4)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet, ORUÇ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.