islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Osman Kavala’nın Tutukluluğuna Yönelik Karar Belli Oldu

Osman Kavala’nın Tutukluluğuna Yönelik Karar Belli Oldu
23 Aralık 2021 13:00
A+
A-

Osman Kavala’nın tutukluluğuna yönelik karar belli oldu

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan Osman Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirildi. Gözlerin çevrildiği duruşmada mahkeme heyeti bir karara vardı. Kararın ayrıntıları haberimizde…
Osman Kavala’nın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada en son 26 Kasım’da duruşma gerçekleştirilmiş, mahkeme heyeti oy çokluğu ile Kavala’nın tutukluluk durumunun sürdürülmesi kararını vermişti.

Avukatların bu karara yaptığı itirazı ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi 10 Aralık’ta reddetmişti. Kavala’nın bir sonraki duruşması 17 Ocak’ta yapılacak. Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre tutuklu bir sanığın ayda bir dosyasının incelenmesi ve tutukluluk durumunun gözden geçirilmesi gerekiyor. Buna göre Kavala’yı yargılayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti bugün Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesini gözden geçirdi. Heyet, Kavala’nın tutukluluk halinin sürmesi durumuna karar verdi.

ÇARŞI GRUBU İLE BERABER YARGILANIYOR

Gezi kalkışmasını organize ve finanse etmekle suçlamalarıyla yargılaması yapılan Osman Kavala, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde beraat etmiş, istinaf mahkemesi beraat kararını bozmuştu. 2’nci defa gerçekleştirilen yargılamada önce Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey’e İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 15 Temmuz davası birleşmiş, sonrasında dava 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 35 Çarşı üyesinin yargılandığı dava ile birleştirilmişti.

Beşiktaş Spor Kulübünün taraftar grubu olan Çarşı üyelerinin Gezi Parkı olayları sebebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamasının yapıldığı davada ise tüm sanıklar “darbe teşebbüsü”, “örgüt” ve “izinsiz gösteri” suçlarından beraat etmiş, mahkeme 35 Çarşı üyesinden 4’üne patlayıcı madde ve silah bulundurdukları gerekçesiyle ceza vermişti. Yargıtay 18 Mart’ta Çarşı sanıkları ile Gezi olaylarını organize ve finanse ettiği ileri sürülen Kavala ve ekibi arasında irtibat bulunduğunu ifade ederek, bu davaların birleştirilip birleştirilmeyeceğine bakılmadan karar verilmesini bozma gerekçesi yapmıştı.

ETİKETLER: Osman Kavala
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.