islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

OSMAN MÜFTÜOĞLU HOCA YİNE DÖKTÜRMÜŞ DE AMASI VAR

Türkiye’de halkın büyük çoğunluğu Müslümandır. Ama onların inandığı İslam, Şeriat’siz yani hayata müdahil olmayan laikleştirilmiş İslam’dır. Ne var ki onlar bilgisizlikleri sebebiyle bunun farkında bile değildirler

LAİKLEŞTİRİLMİŞ İSLAM

Ülkemizin aydınlarının ! kısm-ı azamı böyle olduğu gibi Osman Müftüoğlu hoca da muhtemelen böyledir. Üstelik onun üzerinde yakın çevresi ve Hürriyet okuyucularından oluşan bir mahalle baskısı da vardır.

Biz de hocayı böyle kabul eder ve açık bir deist olmadığına da şükrederiz.

Osman hocamızın eleştirdiğimiz bir çok yazıları olmuştur. Hocamız Hürriyet’teki 11 Mayıs 2024 tarihli uzunca yazısında yine döktürmüş. Ama içini dolduramadığı, galip zannımıza göre de dolduramayacağı öğütler vermiş…

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAM

Sağlıklı – uzun ömür  ve de kronik hastalıklardan beri mutlu  bir yaşam için Osman hocamız, üzerinde ısrar gösterdiği dört öneride bulunmuş. Bulunmasına bulunmuş ama bilerek veya bilmeyerek  içlerini doldur(a)mamış.

Aslında hocamız belki de bilmeyerek ” İyi bir Müslüman olun, “demiş ama bunu anlaşır bir dille açığa vurmamış.

Her önerinin altını biz dolduralım.

BİR: DAHA ÇOK VE DÜZENLİ EGZERSİZ YAPINIZ.

Namaz ruh ve şekilden oluşan muhteşem bir ibadettir. Onun şeklini tadil-i erkan oluşturur. Yani örneğin namazın rükûunu, secdesini ve selamlarını günde beş defa ölçülere uygun yaparsanız bu tam bir vücut eksersizi olur. Secdede beyine de bol oksijen akıymış olursunuz. Bu egzersizi gece namazlarında da yaptığınızı düşününüz.

Bundan ala egzersiz mi olur?

İKİ: DAHA ÇEŞİTLİ, YETERLİ VE DENGELİ BESLENİNİZ.

Allah hiçbir şeyi faydasız yaratmamıştır. (Sâd 27)

Yaşadığını bölgede yetiştirilip pazara-marketlere getirilen bütün sebzeler ve meyvelerde az da ola mutlaka yiyin.

Rabbimizin önerdiği ve yedirerek de şükretmemizi istediği küçük ve büyük baş hayvan etleri ile balık etlerini de yemeliyiz. Bunları alamayacaklara da yardımcı olmalıyız. (Hac 36; Nahl 14)

ÜÇ: DAHA GÜZEL, BİYOLOJİK YAŞAMA DAHA UYGUN VE DAHA KALİTELİ BİR UYKU RİTMİ OLUŞTURUNUZ.

Bilmemiz gerektiği üzere fecir/tan yeri ağarmasıyla  başlayan günümüz güneşin batımı ile biter, Vücudumuz gece ile birlikte istirahate çekilir. (Nebe’ 9,16)

Peygamberimizin tavsiyesi üzere yatsı namazı kılınarak yatılır. Gecenin ortasında bir süre ibadet için kalkılarak manevi güç depolanır. Sonra da tan yeri ağarırken sabah namazı için tekrar kalkılır ve namazdan sonra da günlük hayata başlanır. Bütün bunlar kaliteli bir uyku için bulunamaz yollardır.

DÖRT: HAYATINIZA DAHA AZ STRES DAHA ÇOK HUZUR EKLEYİNİ

Yüce Allah insanları kulluk denemesi için zorluklardan zorluklara uğratılmak üzere yaratmıştır. (Beled 4)

Deneme bizim şer/kötü olarak görebileceğimiz  örneğin korku salınarak, fakirliğe düşürülerek ve hastalıklara uğratılarak da yapılabilir. (Enbiya 35;Bakara 155)

Strese düşürücü  bu tür olaylar Rabbimizin denemesi olarak bilinirse yıpratıcı değil, güçlendirici olur. (Teğabun 11) Üstelik kalıcı huzur da Allah’a dönüşle sağlanabilir. (Ra’d  28   )

Hayat  Allah’a ve ölümle başlayacak âhiret hayatına iman ile konumlandırılıp amaçlandırılırsa, İslam’a akla ve bilime uygun her söz ve iş Cennet yol olarak huzura erdirir.

ARD

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.