islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rusya’ya Gösterim Yasağı!

Rusya’ya Gösterim Yasağı!
2 Mart 2022 09:39
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal harekatının ardından bir yaptırım kararı da Netflix’ten geldi. Dijital yayın platformu Netflix, Rusya’nın yayın düzenlemelerini kabul etmeyeceğini açıkladı. Diğer yandan Warner Bros, Disney ve Sony yapım şirketleri de Rusya’da film gösterimlerini durdurdu.

Rusya, Ukrayna’ya askeri harekatından sonra büyük bir ambargo tehdidi ile karşı karşıya. Birçok ülke ve şirket Rusya’ya yönelik yaptırımlara başladı. Rusya’ya karşı bir adım atan şirketlerden biri de çevrim içi dizi ve film izleme platformu Netflix oldu.

NETFLIX’TEN YAPTIRIM 
Netflix, Rusya’nın getirdiği devlet destekli kanalları yayın listesine ekleme kuralını kabul etmeyeceklerini duyurdu. Bir Netflix yetkilisi, ‘Mevcut durum göz önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize ekleme planımız yok.’ açıklamasında bulundu.

Twitter ve Facebook da Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı hakkında ‘yanlış bilgi yaymakla suçlanan Kremlin destekli haber kaynaklarının varlığını sınırlamak’ için harekete geçti. Facebook’un sahibi Meta şirketi, Avrupa Birliği’nde medya kuruluşları RT ve Sputnik’e erişimi kısıtlayacağını bildirirken, Twitter da Rus devletiyle bağlantılı medya bağlantısı paylaşılan mesajlara uyarı ekleyeceğini duyurdu.

YAPIM ŞİRKETLERİ DE FİLM GÖSTERİMLERİNİ DURDURDU 
Warner Bros, Disney ve Sony Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla Rusya’da film gösterimlerini durdurdu.
BBC’nin haberine göre, Rusya’ya yaptırım uygulama kararı alan Warner Bros, Disney ve Sony yapım şirketleri, The Batman, Turning Red ve Morbius gibi filmlerin Rusya’da vizyona girişlerini iptal etti.

Bir Warner Bros yetkilisi, ‘Ukrayna’daki insani kriz dolayısıyla, WarnerMedia uzun metrajlı filmi The Batman’in Rusya’da gösterimini duraklatıyor.’ ifadesini kullandı. Disney’den yapılan açıklamada da ‘Ukrayna’nın sebepsiz yere işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, filmlerin Rusya’daki sinemalarda gösterimini durduruyoruz.’ ifadesine yer verildi.

Pixar animasyon filmi Turning Red’in Rusya’daki vizyon tarihini erteleyen yapım şirketi, ‘mültecilere acil yardım ve diğer insani yardım’ sağlamak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağını bildirdi. Konuyla ilgili bir şirket sözcüsü, Ukrayna’da devam eden savaş ve bölgede ortaya çıkan belirsizlik ve insani krizi göz önünde bulundurarak Rusya’da planlanan gösterimlerini durduracaklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.