islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Otomobilde Skandal İddia

Otomobilde Skandal İddia
14 Haziran 2022 13:54
A+
A-

Otomobil fiyatlarındaki yüksek artışın yanı sıra bayilerle galericiler arasındaki büyük oyun da vatandaşı zarara uğratmaya devam ediyor. İddiaya göre bazı bayilerin vatandaşlara araç satmayıp, galericilerle anlaşarak filo şeklinde araç satışı gerçekleştirdikleri belirtildi. Otomobilleri bu şekilde alan galericilerin de fiyatların üzerine haksız kazanç ekleyerek ‘anında teslim’ şeklinde satış yaptığı öne sürüldü.

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını ile başlayan ve ardından yaşanan çip krizi ve döviz kurundaki artış ile birlikte bayilerde otomobil bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından fiyatlar da isyan ettiren bir boyutta yükseldi. Son bir yılda sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 70 civarında zam geldiği belirtilirken ikinci el otomobillerde de fiyatlar iki katından bile fazla yükseldi.

400 BİN LİRA OLAN ARAÇ 700 BİN LİRAYA ÇIKTI
Fiyatlardaki artış ve dünya piyasasında yaşanan çip krizinin ardından piyasada olan araçları talebi karşılamayınca ise kötü niyetli bazı bayiler iddiaya göre galericilerle anlaşarak fiyatların daha da yükselmesine neden oldu. Geçen yıl 400 bin lira olan binek bir otomobil bugün 700 bin liraya çıktı. Bayilerde araba yokluğu da fırsatçıları harekete geçirdi.

ARAÇ PİYASAYA ULAŞANA KADAR FİYATI BÖYLE KATLANIYOR
İddialara göre bayi satış fiyatı 700 bin lira olan bir otomobili galericiye 750 bin liraya satıyor. Galerici ise üzerine 100 bin lira koyarak ilana çıkıyor. Bayide araç bulamayan alıcı, galericiden yüksek fiyata araba almak zorunda kalıyor. Otomobil almak için bayilere isim yazdıranlar çeşitli bahanelerle oyalanırken galericilerin el altından araç alması piyasadaki fiyatları yükseltmeye devam ediyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.