islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Özbek Televizyoncular Yönetimi Eleştirince Kovuldu

Özbek Televizyoncular Yönetimi Eleştirince Kovuldu
29 Mayıs 2020 05:59
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İki Özbek spor gazetecisi, devlet tarafından işletilen televizyon kanalını baraj başarısızlığı sonrasında yayınlarından dolayı eleştirmeleri üzerine görevden el çektirildiler. Yıkıcı baraj felaketi Mayıs ayı başında gerçekleşmiş ve en az dört kişiyi öldürüp on binlerce kişiyi yerinden etmişti. Sport TV ve Radio’nun anonim bir yetkilisi 25 Mayıs’ta Sport TV editörü Babür Akmalov ve kanalın genel müdürü Cemaleddin Babacanov’un kovulduğunu bildirdi. Yerel basında çıkan haberlerde, ikisinin 22 Mayıs’ta istifa ettirilmelerinden sonra görevlerinden ayrıldıkları belirtildi.

Akmalov ve Babacanov 18 Mayıs’ta yayınlanan bir Football Plus programında görüşlerini ifade edince istifa etmek zorunda kaldılar. Devlet tarafından yönetilen Özbekistan 24’ü Sardoba baraj patlaması kapsamı nedeniyle eleştirdiler. Babacanov, Özbekistan 24 TV kanalında yayın sırasında kağıt üzerinde Özbekistan’da her şeyin harika olduğunu, gerçek hayatın tamamen farklı bir şey olduğunu söyledi. Akmalov, Babacanov ile hemfikirdi ve Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyaev’in taşkınlar olan bölgeyi ziyaretiyle ilgili raporların ne olursa olsun insanlar her zaman mutlu göründükleri Kuzey Kore haberlerine benzediğini söyledi.

Daha önce, bir Facebook açıklamasında, Özbek Ulusal Radyo Televizyon Şirketi (MTRK) başkanı Alişer Hocaev, Akmalov ve Babacanov’u kurumsal ahlakı ihlal etmekle ve temelsiz ve yanlış iddialar üretmekle suçladı. Açıklama daha sonra Facebook’tan kaldırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.