islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Anafilaksi geçmişi olan kişilere Pfizer Korona aşısı yapılmayacak

Anafilaksi geçmişi olan kişilere Pfizer Korona aşısı yapılmayacak

Mirat Haber Ajansı

İngiltere’nin ilaç düzenleme kurumu, bir ilaca veya gıdaya karşı anafilaksi geçmişi olan herhangi birinin Pfizer-BioNTech aşısını yaptırmaması gerektiğini söylüyor. Bu, COVID-19’a karşı onay alan ilk alerji uyarısı hakkındaki düzenlemeyi genişletiyor. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) başkanı June Raine, yaptığı açıklamada, bu aşının ilk dozunun uygulanmasının ardından anafilaksi yaşayanlara ikinci bir doz verilmemesi gerektiğini bildirdi. Alerji, bağışıklık sistemindeki arızalardan kaynaklanan durumlara verilen genel bir ad.

Bu hafta Birleşik Krallık, dünyada COVID-19’a karşı aşılara başlayan ilk ülke oldu. Bununla birlikte, toplu aşılama programının ilk gününde aşılarını yaptıran kişilerin olası alerjik reaksiyon raporları, aşılara, ilaçlara veya gıdalara karşı “önemli alerjik reaksiyonu” olanların aşıyı yaptırmamaları gerektiği konusunda uyarmıştı. Önceki uyarıda, baygınlık hissi, nefes almada güçlük ve hızlı kalp atışı gibi şiddetli ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir tepki olan anafilaksiden söz edilmiyordu. Bir hasta bu durumlarda ayrıca kızarıklık da geliştirebilir. Reaksiyon acil tedavi gerektirir ve şiddetli alerjisi olan birçok kişi genellikle adrenalin oto-enjektörleri taşır. MHRA, geçtiğimiz hafta acil kullanım için Pfizer-BioNTech aşısını onaylayarak Salı günü İngiltere çapında bir aşılama programının başlamasının önünü açtı. Ajans, iki anafilaksi vakası ve aşılamanın ardından olası bir alerjik reaksiyon raporundan sonra kılavuzunu güncellediğini söyledi. Pfizer-BioNTech kampanyasına, 80 yaşın üzerindeki kişilere verilen ilk dozlarla yetmiş Birleşik Krallık hastanesinde başlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.