islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Özbekistan’dan Taliban’a destek

Özbekistan, Afganistan’daki güçlerin kapsayıcı hükümet kurma yönündeki açıklamalarını destekliyor

Özbekistan’dan Taliban’a destek

AA – Özbekistan’ın, Afganistan’daki iç güçlerin kapsayıcı hükümet kurmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarını desteklediği bildirildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı, komşusu Afganistan’daki durumla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, Özbekistan’ın Afganistan’daki gelişmeleri yakından izlediği belirtilerek, “Afganistan’daki iç güçlerin kapsayıcı bir hükümet kurmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarını destekliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Doha’daki Afganlar arası görüşmelerde kapsamlı bir barışın sağlanacağına inandıkları kaydedilen açıklamada, “Ülkedeki iktidar değişiminin, uluslararası hukukun genel kabul görmüş normları dikkate alınarak, genel mutabakat temelinde barışçıl bir şekilde gerçekleştirileceğini umuyoruz. Durumun bu yönde gelişmesinin ulusal bir uzlaşmaya yol açacağına; güçlü ve potansiyeli olan bir devletin oluşumunun koşullarını yaratacağına inanıyoruz. Özbek tarafı, Afganistan ile geleneksel olarak dostane ve iyi komşuluk ilişkilerini ve komşu ülkenin içişlerine karışmama ilkesini sürdürme taahhüdünü yineler.” ifadelerine yer verildi.

Özbekistan’ın, Kabil ve Mezar-ı Şerif’teki diplomatik misyonlarının şu anda normal şekilde çalıştığı aktarılan açıklamada, Özbek tarafının sınır bölgesinde sınır koruma ve barışın sağlanması konusunda Taliban temsilcileriyle yakın temas halinde olduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Özbekistan’ın, devlet sınırını ihlal etmeye yönelik her türlü girişimi ulusal mevzuat uyarınca kesinlikle bertaraf edeceği vurgulandı.

ETİKETLER: Özbekistan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.