islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Özel sektörde milyonlarca geri dönüşüm

Özel sektörde milyonlarca geri dönüşüm

Anadolu Ajansı

 Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer:


2014 yılından bugüne kadarki 7 yıllık süreçte, 1,3 milyon adet AEEE’yi geri dönüştürdük. Eski ve verimsiz ürünleri yeni ve enerji verimli ürünlerle değiştirerek yüksek elektrik tüketimini engelledik ve 326 GWh enerji tasarrufu elde ettik.  Bu sayede 41 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar 197 milyon TL’lik bir tasarruf sağladık. İki tesisimizin 7 yılda gerçekleştirdiği geri dönüşümden gelen enerji kazancı 2,5 MW gücünde 52 adet rüzgar türbininin yıllık enerji üretimine eşdeğer oldu.


Dünyada her yıl 50 milyon ton atık elektrikli ve elektronik eşya oluştuğu belirtiliyor.

 The Global E-Waste Monitor 2020 Raporu’na göre ise 2019 yılında Türkiye’de oluşan atık elektrikli ve elektronik eşya miktarı 847 bin ton. Pandemi döneminde tüketici davranışları çok değişti. Tüketici önceliğini eve yatırıma, hijyen koşullarının sağlanmasına verdi, bu da bizim beyaz eşya satışlarımızı oldukça olumlu etkiledi.  Sürdürülebilirlik, önümüzdeki dönemin yeni dijitali olacak, çok yıkıcı şekilde geliyor. Tüketicinin, mahallesi, toplumu, ülkesi ve dünya için gerçekten bir şey yapan şirketleri tercih edeceğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.