islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pakistan Başbakanı’nı Mahkum Eden Yargıç: “Şantaj Yapıldı”

Pakistan Başbakanı’nı Mahkum Eden Yargıç: “Şantaj Yapıldı”

Mirat Haber Ajansı

Eski Başbakan Navaz Şerif’e karşı hüküm süren eski bir Pakistan yargıcı, Navaz Şerif davasının kararından dolayı 3 Temmuz Cuma günü Lahor Yüksek Mahkemesi disiplin kurulu tarafından görevden alındı. 4 Aralık 2018’de Yargıç Malik, Şerif’e Al Azizia Çelik Fabrikası yolsuzluk referansında yedi yıl hapis cezası verdi. Ama onu Amiral Gemisi Yatırımları ile ilgili ikinci bir referansta beraat ettirdi. Şerif’in kızı Meryem Navaz’ın geçen yıl düzenlediği basın toplantısında sözde bir video izlediği sırada gündeme geldi. Malik, 12 Temmuz 2019 tarihinde İslamabad Yüksek Mahkemesi tarafından açığa alındı ve geçen yıl Eylül ayında Lahor Duruşmalar Mahkemesi’nde görevli bir memur olarak görevine geri döndü. Şerif şu anda Londra’da tıbbi bakımda.

Temmuz 2017’de Şerif, Yüksek Mahkeme tarafından meşhur Panama Belgeleri skandalıyla görevden alınmıştı. Üç yolsuzluk davasıyla suçlandı. Kısa bir süre sonra üst mahkeme, partisinin liderliğini elinde tutmasını da engelledi. Pakistan’ı nükleer güç haline getiren Navaz Şerif 1990-1992, 1997-1999 ve 2013-2017’de başbakanlık yaptı, ancak beş yıllık tek bir dönem bile tamamlayamadı. Önceki iki hükümette yolsuzluk suçlamaları nedeniyle birinde de darbeyle görevden alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.