islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SAĞLIK GEMİSİ, GAZZE YOLUNDA

SAĞLIK GEMİSİ, GAZZE YOLUNDA
9 Kasım 2023 10:37
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan hastane gemisi Gazze gitmek için yola çıkıyor. İçinde ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri bulunduran gemi İzmir Alsancak Limanı’ndan kalkacak.

Katil İsrail’in bombardımanları tarafından ağır hasar gören Gazze’ye, Sağlık Bakanlığı hastane gönderiyor.  İçinde ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin de bulunduğu tam donanımlı sahra hastanelerin bulunduğu gemi yola çıkmak için hazırlıklarını tamamladı. Filistin’e gidecek olan gemi, İzmir’den yola çıkacak.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı, acil tıp uzmanı Dr. Şükrü Yorulmaz yaptığı açıklamada, 20 tam donanımlı ambulans ile UMKE araçlarının ve sağlık tesislerine yönelik enerji desteği için jeneratörlerin bulunduğunu söyledi.

13 Ekim’den bu yana bölgeye sağlık malzemesi sunduklarını anlatan Dr. Yorulmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda hızlıca sahra hastanelerini toparladık. Bölgede, 20 noktada hizmet verebilecek şekilde sahra hastanelerimizi donanımları ile hazır hale getirdik. Hepsini İzmir Alsancak Limanı’na taşıdık. Bununla beraber bölgede yoğun ihtiyaç duyulabilecek 20 adet ambulans da hazırladık. Filistin’de sağlık altyapısı yok edilmeye çalışılıyor. Tüm insanlar mağdur durumda, yaralılar bir hastane arıyor, çaresizlik içindeler.

Filistinli mazlum kardeşlerimize sağlık hizmeti sunmak için bölgeye ulaşacağız. Her türlü laboratuvar sistemleri ve görüntüleme yöntemleri var. Yoğun bakımlarımız mevcut. Cerrahi operasyon yapılabilecek ameliyathanelerimiz mevcut. Değişik noktalara daha küçük çaplı ihtiyaca binaen, daha hızlı ve kolay kurulabilir sahra hastanelerimiz gidecek. Bu hastaneler aynı zamanda triaj vazifesi de görecek. Çünkü kanser tedavisinin farklı dinamikleri var. Öncelikli hastaları karşılayıp, gerekli transferlerini sağlayacağız.

Her türlü iklim koşuluna dayanıklı, güçlü yapıda hastaneler götürüyoruz. Ayrıca sağlık sistemine enerji desteği vermek için jeneratörler götürüyoruz. Bölgede, tüm dünyanın gözü önünde ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Mazlum insanların yanındayız”

HABER YORUM

33 gündür Gazze’yi bombalayan terörist İsrail, sivil halka zarar vermeye, çocukları ve kadınları canice öldürmeye devam ediyor.

Okul ve Hastaneleri de bombalayan ve soykırım yapan Katil İsrail, caniliğini, barbarlığını ve haysiyetsizliğini bütün dünyaya göstermiş bulunuyor.

Her zaman mazlum ve mağdurun yanında olan milletimizin, yaralı sayısının 30 binlere çıktığı böyle bir ortamda, bölgeye kapsamlı bir sağlık hizmeti götürecek olması, bütün dünyaya insanlık dersi vermesi açısından büyük bir öneme sahip…

Aslında, Yahudiler, Batı ve Müslümanlar arasında ki farkı, şu ayeti kerime ne de güzel açıklıyor bizlere…

“Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler. “Maide 32”

MİRATHABER.COM