islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Pakistan Hindistan’ı Keşmir’de Terörle Suçladı

Pakistan Hindistan’ı Keşmir’de Terörle Suçladı

Mirat Haber Ajansı

Pakistan Hindistan yönetimindeki Cammu-Keşmir’de en ağır devlet terörizmi ve insanlığa karşı ciddi suçlar nedeniyle uluslararası toplumu Hintli sivil ve askeri personeli yargılamaya çağırdı. Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan’ın 1990’dan bu yana 22.000’den fazlası kadın 100.000’den fazla Keşmirli’yi şehit ettiğini, 108.000’den fazla çocuğa ve 11.000’den fazla kadına tecavüz ettiğini bildirdi. Dışişleri Bakanı daha önce de Uluslararası Terör Mağdurlarına Anma ve Saygı Günü olan 21 Ağustos nedeniyle dünyanın Hint terörüne karşı durması gerektiğini ifade etmişti.

Yeni Delhi, geçen yıl 5 Ağustos’ta Cammu Keşmir’de askeri bir kuşatma başlattıktan sonra devlet terörizmini yoğunlaştırmakla suçlanıyor. O gün Hindistan, tartışmalı Himalayalar eyaletinin özerk statüsünü iptal etti ve merkezden yönetilen iki işgal altında bölgeye ayırdı. Kureyşi, Hindistan’ı ayrıca siyasi liderlerin hapsedilmesi, 13.000 Keşmirli gencin kaçırılması ve işkence görmesi, barışçıl protestoculara yönelik acımasız güç, toplu cezalar ve yargısız infazlar nedeniyle kınadı. Pakistanlı bakan ayrıca İslamabad’ın terörizm tehdidini ortadan kaldırmak için uluslararası toplumla birlikte çalışma taahhüdünü de yineledi. Son yirmi yılda Pakistan’daki terörist saldırılarda 70.000’den fazla hayat kaybedildi ve ülkeye ekonomik maliyetin 120 milyar doların üzerinde olduğu belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.