islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pakistan Suudi Arabistan’dan diplomatları geri çağırdı

Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Quresh yaptığı açıklamada, Pakistan’ın oradaki Pakistan toplumundan gelen çok sayıda şikayet nedeniyle Suudi Arabistan’daki bazı diplomatlarını çağırdığını açıkladı.

Pakistan Suudi Arabistan’dan diplomatları geri çağırdı

Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Quresh yaptığı açıklamada, Pakistan’ın oradaki Pakistan toplumundan gelen çok sayıda şikayet nedeniyle Suudi Arabistan’daki bazı diplomatlarını çağırdığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Quresh yaptığı açıklamada, Pakistan’ın oradaki Pakistan toplumundan gelen çok sayıda şikayet nedeniyle Suudi Arabistan’daki bazı diplomatlarını çağırdığını açıkladı. Quresh, Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi bir ziyaret sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Suudi Arabistan’daki diplomatik personelin Pakistanlıları yurtdışına çıkarmak için tüm hizmet ve tesisleri sağlamaya yönlendirildiğini belirtti. Resmi verilere göre, Suudi Arabistan, yıllık 4,5 milyar dolarlık havale ile yaklaşık iki milyon Pakistanlıya ev sahipliği yapıyor. Riyad’ın son iki yıldır çok sayıda Pakistanlı işçiyi tek taraflı olarak sınır dışı ettiği bildiriliyor.

İki ülkenin daha önce güçlü stratejik ilişkileri olmasına rağmen, geçen yıl Riyad’ın İslamabad’ın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin Hindistan’a Keşmir konusunda baskı yapması için özel bir toplantı yapma talebini geri çevirmesi üzerine gerginlikler yaşandı. Pakistan, Pakistan’ın büyük ölçüde Hint işgali altındaki ve 2019’da Hindistan tarafından ilhak edilen bir bölge olan Keşmir’e İKÖ desteğini yönetmesine izin verilmesi konusunda Pakistan’ın ısrar etmesinden sonra krallığın aradığı 1 milyar dolarlık bir Suudi kredisini geri ödemek zorunda kaldı. Suudi Arabistan devam etti. Güney Asya ulusunun Suudi liderliğindeki İKT’nin Keşmir’i desteklemek için yeterince şey yapmadığı yönündeki eleştirisi nedeniyle Pakistan’a borç ve petrol arzını sona erdirmek durumunda kaldı. Kredi, Suudi Arabistan’ın Kasım 2018’de açıkladığı 6,2 milyar dolarlık toplam 3 milyar dolarlık krediyi ve 3,2 milyar dolarlık petrol kredisini içeren bir paketin parçasıydı. Bu anlaşmalar, geçen yıl Şubat ayında Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın Pakistan’ı ziyaret etmesiyle imzalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.