islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Suriye muhalefeti 26 Mayıs baskın seçimlerine hazır değil

Suriye, 26 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı üçüncü bir dönem için geri göndereceği kesin olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacak. . Esad’ın ailesi ve Baas partisi, Alevi azınlığın hâkim olduğu ordu ve güvenlik güçlerinin yardımıyla Suriye’yi elli yıldır yönetiyor.

Suriye muhalefeti 26 Mayıs baskın seçimlerine hazır değil

Suriye, 26 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı üçüncü bir dönem için geri göndereceği kesin olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacak. . Esad’ın ailesi ve Baas partisi, Alevi azınlığın hâkim olduğu ordu ve güvenlik güçlerinin yardımıyla Suriye’yi elli yıldır yönetiyor.

Mirat Haber Ajansı

Suriye, 26 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı üçüncü bir dönem için geri göndereceği kesin olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapacak. Washington ve Suriye muhalefetinin otokratik yönetimini sağlamlaştırmak için tasarlanmış bir saçmalık olduğunu söylediği durum olacak. Esad’ın ailesi ve Baas partisi, Alevi azınlığın hakim olduğu ordu ve güvenlik güçlerinin yardımıyla Suriye’yi elli yıldır yönetiyor. Bu yıl, Suriye’nin çoğunu harabeye çeviren bir iç savaşı tetikleyen demokrasi yanlısı protestoculara yönelik kanlı baskıların 10. yıldönümü. Anket, güçleri Suriye’nin kuzeybatısındaki bir bölgeyi kontrol eden ve milyonlarca sivilin Esad’ın bombalarından sığınmak için kaçtığı ana akım, Türk destekli muhalefet ittifakı tarafından reddedildi. Önde gelen muhaliflerden Mustafa Sejari, Esad parlamentosunun hiçbir meşruiyetinin olmadığını ve bu seçimin sadece bir suç rejimini yeniden icat etmek için çaresiz bir çaba olduğunu belirtiyor. Muhalefet ve Batılı liderler, on yıldır insanlığa karşı suç işlemekle suçladıkları Esad’ın istifa etmesini talep ediyorlar.

ABD elçisi Linda Thomas-Greenfield geçen ay BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı açıklamada, bu seçimlerin ne özgür ne adil olacağını ve Esad rejimini meşrulaştırmayacağını ifade etti. Öte yandan Esad destekçileri, Washington ve Batılı müttefiklerinin, uyguladıkları sakatlayıcı yaptırımlarla Esad’ı devirmeye çalıştığını vurguluyor. Ancak seçim için adaylar 11 gün içinde kapanıyor. Adayların son 10 yıldır Suriye’de yaşamış olması, sürgündeki kilit muhalefet figürlerinin ayakta kalmasını engelliyor. Esad’ın Alevi mezhebinin kalesi Lazkiye’den siyasetçi Husam el Deen Khalsi, Suriye düşmanlarının beklentilerine rağmen başkanlık oylamasının devam edeceğini belirtti. Yöneticilerimiz hiçbir zaman Washington’un veya İsrail’in emirlerine uymadıklarını da sözlerine ekledi. Esad, geçen yıl askeri bir darbeden sonra 1971’de cumhurbaşkanı olan babası Hafız Esad’ın ölümünden sonra 2000 yılında iktidara geldi. Hafız, 1970’lerin sonu ve 1980’lerin başında Suriye’deki Müslümanlara yönelik bir baskı kampanyasıyla tanındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.