islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2675
EURO
34,7009
ALTIN
2.400,52
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Pakistan’da Musonlarda 3 Günde 50 Ölüm

Pakistan’da Musonlarda 3 Günde 50 Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Pakistan’da üç gün süren şiddetli muson yağmuru ve ani sel felaketlerinden sonra yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetti. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Otoritesine göre, son üç gün içinde kuzeybatıdaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde yağmurla ilgili olaylarda 19 kişi, güney Sind eyaletinde 12, Pencap eyaletinde sekiz ve ülkenin kuzeyindeki Gilgit-Baltistan bölgesinde 10 kişi hayatını kaybetti. Yağmur ayrıca yaklaşık 100 eve zarar verdi ve sular altında kalmış bir ana kanalda Sind eyaletindeki köylerin sular altında kalmasına neden oldu. Tekneli askerler, insanları daha güvenli yerlere tahliye etmek için Sind’in selden etkilenen bir bölgesine akın etti. Ordu yaptığı açıklamada, Sind’in Dadu semtinden 100’den fazla kişiyi kurtardığını söyledi.

Her yıl Pakistan’daki birçok şehir, yıllık muson seliyle başa çıkmak için mücadele ediyor ve kötü planlamayla ilgili eleştirilere neden oluyor. Muson mevsimi Temmuz’dan Eylül’e kadar sürüyor ve kabaran nehirler mahsullere ve altyapıya zarar veriyor. Şiddetli yağmurlar ayrıca güneybatı Belucistan vilayetindeki pek çok bölgeyi sarstı ve evlere zarar verdi. Yerel basında çıkan haberlere göre, eyalette yağmur ve sel nedeniyle en az sekiz kişi öldürüldü. Geçtiğimiz hafta başlayan şiddetli yağış, Pazar günü de devam ederek doğudaki Lahor kentinde sokakları doldurdu. Özellikle geçen hafta, kanalizasyonun sokakların çoğunu sular altında bıraktığı Sind eyaletinin başkenti Karaçi’de normal yaşamı bozdu ve Başbakan İmran Han’ın, yetkililere yardım etmesi için orduya talimat vermesine neden oldu. Meteoroloji Dairesine göre şiddetli yağışların devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.