islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Pakistan’da yolcu trenlerinin çarpışması faciayla sonuçlandı

Yetkililer, Pazartesi günü erken saatlerde güney Pakistan’da iki ekspres trenin çarpıştığını ve en az 63 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin yaralandığını açıkladı. Başlangıçta yetkililer ölü sayısını 40 olarak belirtmişti, ancak daha sonra kalıntıları henüz tespit edilemeyen düzinelerce kurban ekledi.

Pakistan’da yolcu trenlerinin çarpışması faciayla sonuçlandı

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer, Pazartesi günü erken saatlerde güney Pakistan’da iki ekspres trenin çarpıştığını ve en az 63 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin yaralandığını açıkladı. Başlangıçta yetkililer ölü sayısını 40 olarak belirtmişti, ancak daha sonra kalıntıları henüz tespit edilemeyen düzinelerce kurban ekledi. Kaza, Sindh eyaletinin Ghotki ilçesinde meydana geldi. Pakistan Başbakanı Imran Khan, Twitter’da olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Khan, konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını söyledi. Sir Syed Express treni raydan çıkan Millat ekspresine çarptı. Raydan çıkma ve sonraki kazaya neyin neden olduğu belli değildi. Trenlerde yaklaşık 1.100 yolcu bulunuyordu.

Halk ve devlet beraber seferber oldu

Demiryolları Bakanı Azam Swati, trajik tren kazasının meydana geldiği Ghotki bölgesine doğru yola çıktığını söyledi. Yerel polis, ölü ve yaralı yolcuları yakındaki hastanelere nakletmek için kurtarma ekipleri ve yerel köylülerle birlikte çalıştıklarını söyledi. En az 50 yolcu hastaneye kaldırıldı, bazıları kritik durumda kaldı. Ordu da yardım için asker ve helikopter gönderdi. Pakistan medyası, kazadan sonra mahsur kalan insanları kurtarmak için ağır makinelerin olay yerinde saatlerce bulunmadığını bildirdi. Pakistan Demiryolları Başkanı Habibur Rehman Gilani yerel basına yaptığı açıklamada, rayların kazanın meydana geldiği bölümün eski olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Pakistan’da tren kazaları sık görülen bir olay

Karaçi ile Ravalpindi arasında seyahat eden bir tren 2019’da alev aldı ve onlarca kişi öldü. Karaçi’de 2016 yılında bir tren kazasında 21 yolcu hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, Pakistan’da son yıllarda demiryolu raylarının ve sinyal sistemlerinin bakım ve bakımına çok az ilgi gösterildiğini söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.