islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Papa Sapık Evlilikleri Kabul Etti

Papa Sapık Evlilikleri Kabul Etti

Hristiyanlığın en büyük grubu Katoliklerin lideri Papa, aynı cinsten insanların evliliklerini kilise öğretisine sokmanın ve eşcinselleri kutsamanın eşiğinde

Burhanettin AKBORA

Dünya’daki bir buçuk milyarı aşkın Katolik Hristiyan’ın dini lideri ve Vatikan devlet başkanı olan Papa Françesko, homoseksüellik arasındaki medeni birleşmeler denen sözde ‘evlilikleri’ kilise öğretisi içinde yasallaştırma kararı aldı. Buna göre sadece homoseksüellik normal kabul edilmeyecek, iki erkeğin ya da iki kadının evliliği de kiliselerde kutsanan nikâhların kıyılmasıyla yapılacak. Aynı zamanda homoseksüellerin birbirlerine yaptıkları cinsel eylemler de Katolik Hristiyanlıkça sapıklık ve zina olmaktan çıkarıldı. Papa bunu bir televizyon belgesel programında bunu açıkladı. Haftaya Çarşamba Roma Film Festivalinde yayınlanacak filmin adı ‘Francesco’.

Seslendiren: Şaban Doğan

Françesko adını kullanan Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio, Katolik kilisesinin geleneksel dini öğretilerde kalmasını savunan Benediktus 16 adlı önceki papa Joseph Ratzinger’in şüpheli bir Vatikan darbesiyle istifa ettirilmesiyle göreve gelmişti. Karanlık işlerle meşhur Cizvit tarikatı üyesi ve eski bir gece kulübü çalışanı olan papa, Evrim Teorisini tartışmasız kıldı, yerleşik Katolik öğretilerini sorguladı ve temel değişiklikler yapacağının sinyallerini verdi.

Bu hamle özellikle Katolik ülkelerde sapıklığın toplumda normalleşmesi, İstanbul Sözleşmesi, homoseksüellik konuları aleyhinde mücadele eden toplulukları zor durumda bırakacak. Örneğin Avrupa’da en koyu Katolik ülke olan Polonya İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaya çalışırken, Papalık makamına bağlı olan kamuoyunda bu adımları daha da zorlaşacak.

Bu karar aynı zamanda Brezilya, Meksika, Filipinler, Kongo Demokratik Cumhuriyeti gibi kalabalık nüfuslu Katolik ülkelere sahip Latin Amerika, Afrika ve Asya’da homoseksüellik ve diğer sapıklıkların meşrulaşmasını ve yayılmasını sağlayacak. Tam sayı bilinmese de dünyada bir buçuk ile iki milyar arasında Katolik bulunuyor. Türkiye’de de Papalığa bağlı özerk kiliseler Süryani, Keldani ve Emeni Katolik kiliseleri varken Levanten vatandaşların bağlı olduğu Katolik Kiliseleri bulunuyor. Katolik Hristiyanlık öğretisinde Papa’nın söylediğinin tartışılmadan benimsenmesi gerekiyor.

Katolik dünyada özellikle son dönemdeki gizli faaliyetlerin sonunda kilise örgütünde eşcinsel rahiplerin sayısı artmış ve özellikle çocuk tecavüzleriyle de anılarak hemen her ülkeye yayılmışlardı. Şimdi rahipler arasında evliliğe benzer bazı birliktelikler yaygınlaşacak. 21. yüzyılda eşcinsellikleri kilise tarafından kutsanan rahipler ve cemaatler çağına girilmiş oluyor. Papa bu ay içinde daha önce de ebeveynlere “eşcinsel çocuklarıyla” övünmelerini tavsiye etmiş, Tanrı’nın onları öyle sevdiğini iddia etmişti.

Burhanettin AKBORA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.