islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

PARA FİTNE DEĞİL GEÇİM ARACIDIR

PARA FİTNE DEĞİL GEÇİM ARACIDIR
1 Ocak 2022 16:17
A+
A-

Para geçim aracıdır, fitne aleti, yıkıcılık silahı değildir. Bir ülkenin gelişme hareketlerini çökertme budalalığı, değişen dünya şartlarını engelleme çılgınlığı da olmamalıdır.

Ancak, olsa olsa siyasetle yiğitlikle, dostluk ile başaramadığını kıskançlık krizi ile engelleme hırçınlığı hummasına yakalanan demokrasi ihracatçılarının mahareti olabilir. Sömürü kaynaklarının bir bir ellerinden çıkmasından endişeye kapılan haramilerin çirkefliği de olabilir. Ayni zamanda Çin, İran, Suriye, Azerbaycan, Afrika’nın büyük bir kısmı, Akdeniz ve Karadeniz’de hegemonyası kısıtlanan ABD ve hempalarının çıkarları uğruna da olabilir. Çünkü bunlar kendi sınırları dışındaki ülkelerin zenginliklerini çalarak geçinmeye alışmış haramilerdir. Başkalarının malını çalarak geçimlerini sağlayan haramiler krize yakalandılar.

Bu sömürgeci zâlim blok kendi karakteristik temayülleri peşinde koşarken, içerimizde anlamsız ve de düşman tavırlarından daha da düşmanca iddialar sergileyen zihniyeti anlamak için etkin akıl, güçlü basiret ve kapsamlı bir irade ister. Piyonların, ciddi meseleleri anlamaları beklenemez. Hele şer güçlere meccanen piyonluk yapan lider bozuntuları kaprislerinden ne yapacaklarını kestirememeleri daha çok düşündürücüdür. Bunlardan da daha çok düşündüren onursuz ve ilkesiz bir hayata duydukları özlem budalalığıdır. Tefrika tetikçileri endişesidir.

Tefrika illetine tutulan vesayet altına girme hastalarını düşünebiliyor musunuz? Bugün dünyanın azılı şer güçleri, Türkiye’de ki sağlanan istikrarı, zirve yapan savunma hareketlerini ve toparlanan devlet mekanizmasını gördükçe hazmedemiyor ve her alanda ülkemizi abluka altına almaya çalışıyor. Böylesi bir çılgınlığa kalkışmalarına sebep mazlum ve mağdur ülkelerin uyanma hamleleridir. Buna rağmen bizde dindar görünme aktörleri sabıka üstüne sabıka üretmeye özen gösteriyorlar. Kendi süfli ikballeri için kendilerini ispat etmeleri gerekirdi.  Unuttular hepimiz ayni geminin yolcularıyız. Gemimizi koruma zorundayız.

Sağcısı ile solcusu ile hatta dindarlık iddiasında bulunan kesimlerin oturup insanca düşünmesi gerekmektedir. Paramız değer kaybediyor endişesi ile ucuz figüranlığa gerek yoktur. Para değer kaybetmez. Küresel zâlim güçler endişeye kapıldılar. Kendileri sıkıntı çekerken bizi ekonomik bunalıma düşürerek kurtulacaklarını zannediyorlar. Yenden bizi vesayet altına almaya çalışıyorlar. Böylece siyonistlerin dolar zengini zâlimleri güdümünde dünyayı ırgalamaya yelteniyorlar. Haçlılar fırsatı yakaladıkça daha çok saldıracaklar.

Bu yüzden siyasetin yelpazesi dışına çıkıp topyekûn milletçe tavır koyma zorundayız. Şu anda görülmemiş kalleşçe bir savaşın içine çekilme arefesindeyiz. Biz kâr etmek için ne kadar döviz satın alırsak o oranda düşmanı ümitlendirmiş oluruz. Kurtuluş savaşında, dedelerimiz, giymek için diktiği çarığını devletine verdi, askerine gönderdi. Cephelerde şehit düşen askerin çarıklarını hayatta kalan mücahitlere giydirerek savaştılar. Yüz binlerce kahramanımız, vatan uğruna harp meydanlarında şehit düştüler. Geride kalanlar yılmadılar.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,        Benim îman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma, nasıl böyle bir îmânı boğar,  ‘Medeniyyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar?

 “Tek dişi kalmış canavar” Batının omurgasız medeniyetidir. Bizi bir daha çökertip yeniden muhtaç hale getirmek için paralarını silah olarak kullanıyorlar. Bu merhametsiz, ruhsuz, insafsız, hak, haklı ve adalet düşmanı Batılı ve arka planda siyonist zâlimler, vardır. Bu zâlimler, güçlü lider Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ı bir daha yıkmaya kalkıştılar. Bir daha “tek dişi kalmış canavarın” düşmanca planları çöpe atıldı. Evet, korkusuz müminlere Rabbimizin va’di kesindir. Buyurur ki; Sonra Biz peygamberlerimizi ve müminleri kurtarırız. Böylece müminleri kurtarmak Bizim üzerimizde bir haktır. (Yunus: 10/103) İşte, böyle bir millet olma şerefine ermek için top yekûn milletçe şahlanma zorundayız.

Aksi takdirde hâricî şer güçler parayı bastırır, fitne aracı olarak kullanırlar. Bizi birbirimize düşürür ve sömürülerini iştahla sürdürürler. İçimizdeki hempâları da zafer kazanmış kahraman edası ile gururlanırlar. Sonra da ihanet ve bencillik çukuruna girerler.

ABD VE AB ülkelerinde faiz % 0 bandında iken bizde niçin % 16?! Bir düşünün!

İşte, Batı medeniyetinin gerçek yüzü! Esselamualeykum

İlhan ORAL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.