islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4915
EURO
34,9207
ALTIN
2.436,78
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Peker’den çılgın iddialara devam

Organize suç örgütü lideri şüphelisi Sedat Peker, Derin Devlet’in başının eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve kendisi aleyhinde kurulan komplonun medya ayağının eski Pelikan oluşumu olarak bilinen grup olduğu iddialarının ardından bugün daha sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Peker’den çılgın iddialara devam

Organize suç örgütü lideri şüphelisi Sedat Peker, Derin Devlet’in başının eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve kendisi aleyhinde kurulan komplonun medya ayağının eski Pelikan oluşumu olarak bilinen grup olduğu iddialarının ardından bugün daha sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Mirat Haber Ajansı

İddia edilen Sedat Peker organize suç örgütü şüphelisi Sedat Peker, evine yapılan operasyonla ilgili 2 Mayıs Pazar günü yaptığı siyasi deprem niteliğindeki, Derin Devlet’in başının eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar olduğu ve kendisi aleyhinde kurulan komplonun medya ayağının eski Pelikan oluşumu olarak bilinen grubu olduğu iddialarının ardından bugün daha da ağır açıklamalarda bulundu.

Şüpheli Peker, Karadağ’da olduğu söylenen bir mekandan yaptığı video yayınında, derin devletin başı olduğunu iddia ettiği Mehmet Ağar’ın oğlu Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın Kazak-Kırgız bir genç kıza tecavüz ettiğini, kızın jandarmaya başvurduğunu, Ağar’ın milletvekili oğlunu kurtarmak için helikopter gönderip o mekandan aldığı, tecavüz edilen kimsesiz genç kadının ertesi gün evinde ölü olarak bulunduğunu belirterek, olayın örtbas edildiği korkunç iddiasını yöneltti. Bahsedilen tecavüz sonrası ertesi gün ölen kızın Elazığ Kanal 23’TE gazetecilik yapan Yeldana Kaharman olduğu an itibariyle sosyal medyada yazılmakta. Peker, Kadın Derneklerine, konu Derin Devletin lideri ve kimsesiz yabancı bir genç kadın olunca konuyu sahiplenmedikleri suçlamasını da yaptı.

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Yeldana Kaharman ile ilgili haberlere  erişim engeli
Yeldana Kaharman

Peker, bununla da kalmayarak Ağar’ın milletvekili oğlunun İstanbul Boğazı’nda bir kadınla kokain partisi sırasında telefonla dünyaca ünlü et yemekleri aşçısı Nusret’i, kadını rahatsız etmemesi için aradığını, konuşma sırasında sinirlenip silahını ateşlediğini iddia etti. Aynı anda malikanedeki diğer önde gelen kişilerin ve müdahale için gelen emniyet yetkilisinin isim ve mevkilerini de sayarak, Ağar’ın talimat vererek olayı kapattığını söyleyerek eğer bu iddiasının aksi kanıtlanırsa işaret parmağını keseceği meydan okumasını yaptı.

Suç örgütü lider şüphelisi Peker, Türkiye’deki İstanbul ve Adana kentlerinin dünyada uyuşturucu kullanımında 2. ve 3. şehirler olduğunu, Kolombiya’da çok büyük ölçekte tonlarca kokainin ele geçtiğini, bunun Türkiye’ye yollanmasının hedeflendiğini ortaya çıktığını, ancak Türkiye’deki teslim alıcıların bilinmesine rağmen yakalanmadığını iddia etti. Zanlı, kokainin değerinin “küçük bir Afrika ülkesi ekonomisi kadar” diye nitelendirirken, kendisinin asla uyuşturucu işine bulaşmadığını vurguladı.

Belki en sarsıcı ve kabul edilmesi zor iddia, örgüt şüphelisi Peker’in, derin devletin başı olarak nitelediği Mehmet Ağar’ın gerek ANAP, gerek DYP, gerek Refah-Yol gerekse AK Parti iktidarlarında hep önemli konumda olduğu, bugün de Cumhur ittifakının 3. koalisyon ortağının Ağar olduğu, Emniyet Genel Müdürlüğündeki önemli pozisyonlarda Ağar kadrolaşması olduğu şeklindeki inanılması çok zor suçlamalardı.

Şu ana kadar Peker’in iki sarsıcı video paylaşımına Ağar’dan bir açıklama gelmedi. Eski önemli konumdakilerden sadece Yurt Partisi genel başkanı eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın videolu bir açıklaması oldu. Ancak bugünkü açıklamalarda yer alan bir silahlı vaka örtbası, bir kadın cinayeti örtbası, bir uyuşturucu şebekesi örtbası ve Türkiye devleti içinde derin devlet yapılanması olduğu iddiasının Ankara’da ciddiye alınması muhtemel.

Sedat Peker masasında geçen sefer Omerta (sessizlik) kitabını koymuşken, bu kez onun yerine Troçki kitabını sergiledi. Lev Troçki Sovyetler birliğinin kuruluşunda Kızıl Ordu da dahil ülkenin bütün güvenlik mekanizmasını kontrol etmesiyle ülkenin gerçek lideri olarak kendini görürken, ülke bürokrasisi Yozef Stalin’i destekleyerek, Troçki’nin gücünü adım adım azaltmış, sistemden ihraç etmiş, Rusya’dan kaçmasına neden olmuş, kısa bir süre Büyükada’da ikamet etmesinden sonra en sonunda Meksika’da infaz etmişti. Bu yolla Ağar’a karşı devlet bürokrasisine bir mesaj gönderdiği öne sürülmekte.

Ortaya atılan bu kadar muazzam büyüklükte iddiaların ana akım medyada yeterince tartışılmaması noktasında uzmanlar bu gibi sansasyonel iddiaların doğru olmadığı, Ağar’ın bu denli güçlü olmadığı, Türkiye’de bir derin devlet kalmadığından kaynaklandığını öne sürmekte. Bazıları da yakın zamanlarda şüpheli örgüt liderinin söz konusu iddialarının önemli gelişmelerin habercisi olabileceğini düşünmekte. Her durumda iddialar uzun süre konuşulacak görünüyor.

GÜNCELLEME: İddiaların ardından ilk kez Elazığ Milletvekili Tolga Ağar bir yazı yayınlayarak Yeldana Kaharman’ı tanımadığını ve konunun doğru olmadığına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı da Ağar’ın helikopter yollamadığını ve kendilerine genç gazeteci kızdan bir şikayet gelmediği bildirimi yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz dönemde Genelkurmay’dan alınıp İçişleri Bakanlığı’na bağlanmıştı. Diğer iddialar konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

ETİKETLER: Sedat Peker, Uyuşturucu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.