islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Nijerya’da kaçırılan 29 üniversite öğrencisi canlarını kurtardı

Kaçıranlar, Nijerya’nın Kaduna eyaletindeki bir ormancılık kolejinden kaçırdıktan yaklaşık iki ay sonra, esir tuttukları kalan 29 öğrenciyi serbest bıraktı.

Nijerya’da kaçırılan 29 üniversite öğrencisi canlarını kurtardı

Kaçıranlar, Nijerya’nın Kaduna eyaletindeki bir ormancılık kolejinden kaçırdıktan yaklaşık iki ay sonra, esir tuttukları kalan 29 öğrenciyi serbest bıraktı.

Mirat Haber Ajansı

Kaçıranlar, Nijerya’nın Kaduna eyaletindeki bir ormancılık kolejinden kaçırdıktan yaklaşık iki ay sonra, esir tuttukları kalan 29 öğrenciyi serbest bıraktı. Yerel eyalet güvenlik yetkilisi Samuel Aruwan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kaduna Eyaleti Polis Komutanlığının Kaduna Eyalet Hükümeti’ne Federal Ormancılık Mekanizasyon Koleji’nden kalan öğrencilerin serbest bırakıldığını bildirdi. Silahlı kişiler 11 Mart’ta Nijerya’nın kuzeybatısındaki Federal Ormancılık Mekanizasyon Koleji’nden 39 öğrenci almış ve daha önce 10’unu serbest bırakmıştı. Yeni serbest bırakılan öğrenciler Çarşamba akşamı Kaduna kentindeki polis merkezine zayıf, kimsesiz ve kirli, yırtık kıyafetler giymiş bir şekilde geldiler.

Parents of abducted students from the Federal College of Forestry Mechanization speak after a meeting in Kaduna, Nigeria [File: Afolabi Sotunde/Reuters]

Bir kız öğrenci tek başına yürüyemeyerek binaya taşınırken bir diğeri hastaneye kaldırıldı. Polis, gazetecilerin öğrencilerle konuşmasına izin vermedi. Aralık ayından bu yana Nijerya’nın kuzeybatısındaki okullardan 700’den fazla kişi fidye için kaçırılma olayları nedeniyle kaçırıldı. Kaduna Valisi Nasir el-Rufai defalarca eyalet hükümetinin suç çeteleri bilindiği için haydutlarla pazarlık yapmayacağını veya fidye ödemeyeceğini söyledi. Ebeveynler derneğinin başkanı Abdullahi Usman, öğrencilerin serbest bırakılması için fidye ödendiğini söyledi, ancak kimin ya da ne kadar ödediğini söylemeyi reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.