islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5619
EURO
34,8545
ALTIN
2.434,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Pence 25. Ek Maddeyi işletmiyor

Pence 25. Ek Maddeyi işletmiyor
Mirat Haber Ajansı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Salı günü yaptığı açıklamada, görev süresinin bitiminden sadece bir hafta önce Başkan Donald Trump’ı görevden almak için Anayasa 25. Ek madde çağrısını desteklemediğini söyledi. Böyle bir hareketin, Trump’ın görevden alınmasına yol açması muhtemel olan karar olacağı için, ülkenin “en iyi çıkarına” veya anayasaya uygun olmadığını söyledi. ABD Temsilciler Meclisi üyeleriyse, geçen hafta Başkanın destekçilerinin binaya girdiklerinde Kongre Binası’ndaki kaosun ardından, Trump’ın görevden alınmasını isteyen bir kararı çoktan kabul ettiler. Ancak başkan yardımcısı süreç için çok da yaşamsal değil çünkü Anayasanın 25. Değişiklik uyarınca, Pence ve Trump’ın kabinesinin çoğunluğunun Trump’ın başkanlık görevlerini yerine getiremeyeceğini ilan etmesi ve Pence’i başkan vekili olarak görevlendirmesi yeterli. Pence, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye yazdığı bir mektupta “siyasi oyunlar oynamak” konusunda Demokratlara katılmayacağını söyledi.

Tuhaf ilişkiler tuhaf insanlar

Analistlere göre Pence’in Anayasanın 25. Değişikliği kullanmayı reddetmesi, Trump’ın görevden alınması ihtimalini tamamen ortadan kaldırmıyor. Temsilciler Meclisi Demokratlar tarafından kontrol ediliyor. Buna ek olarak, Temsilciler Meclisinde üçüncü en yüksek rütbeli Cumhuriyetçi olan Liz Cheney de dahil olmak üzere bir dizi Cumhuriyetçi, konu tekrar gelirse Trump’ın görevden alınması lehine oy kullanacaklarını söyleyerek klasik parti bağlarına aykırı davrandılar. Liz Cheney Müslüman Savaşlarının mimarı eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in eşcinsel kızı.

ABD genelinde Donald Trump’a duyulan hem destek hem kızgınlık, Ukrayna’da Biden’ın oğlunun yolsuzluklarını araştırma meselesi nedeniyle ilk defa görevden alındığı zamandan çok daha yüksek. Bir polis memuru ve bir Trump destekçisi de dahil olmak üzere, geçen hafta Kongre’ye girilmesinin ardından vurulan şiddet olaylarında beş kişi öldü. Bu kez Senato davası, Trump görevden ayrıldıktan ve Biden Beyaz Saray’a geçtikten sonra gerçekleşecek. Görevden almanın amacı, Trump’ın ABD’de bir daha kamu görevi yapmasına asla izin verilmemesini, böylece siyasetten men edilmesini sağlamak. Analistler, sürecin bu sefer aceleye getirilmemesinin kritik olduğunu söylüyorlar. Senato katına gelip ifade verebilecek tanıkların düzgün dinlenmesinin önemli olduğunu söylüyorlar. Bu durum, en son Trump’ın görevden alınmasında aceleye gelen bir şeydi. Pek çok kişi, Senato tarafından bu koşullar nedeniyle beraat ettirilmesinin sebebinin bu olduğunu söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.