islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Performans anksiyetesi

Performans anksiyetesi

Erkeklerin ilk cinsel ilişki heyecanı

Erkeklerin hanımını mutlu edememe kaygısı

Erektil Disfonksiyon: Erkeklerde sertleşme bozukluğu. Organik ve psikolojik pek çok sebebi vardır.

Bu yazımızda psikolojik sebepli erektil disfonksiyonu ele alacağız. Porno bağımlılığı ve ereksiyon kaybı ya da Diabetes Mellitus (şeker hastalığı), kalp damar hastalıklarına bağlı ereksiyon kayıpları geniş olup ayrıca değerlendirme yapmam gerekir.

Op. Dr. Ünzile GİRİŞGİN

Toplumumuzda yaygın olan yanlış bilgilerden dolayı nasıl ki kız çocuklarımızda ilk cinsel ilişkiye girecekleri vakit korku ve kaygıya bağlı vajinismus hastalığı ortaya çıkabiliyorsa erkek çocuklarımızda da  “ Ya karımın canını yakarsam ya ona zarar verir isem ya çok kanarsa ya hastaneye yetiştiremezsem, karıma kıyamıyorum o cinsel ilişkiden çok korkuyor ve ben ne yapacağımı bilemiyorum” düşünceleri  doğrultusunda her şey yolunda giderken tam cinsel ilişki gerçekleşecek iken performans anksiyetesi diye tanımladığımız sertleşme kaybı yaşayabilirler.

Bu erkekler çoğunlukla bakir erkeklerdir. Kafalarında cinselliğe dair acı ve kandan başka hiçbir şey yoktur. Buna vajinismus terapilerim esnasında tanıklık ediyorum. Kocalara “sakın acıyor mu? Kanayacak mı hocam? Canın yanıyor mu? Gibi sorular sorma, unut eski bildiklerini, her şeyi sil baştan benden öğreneceksiniz. Bu sorular karının korkularını arttırır “ tembihini yaptığım halde her seansta ikide bir hanımlarına “acıyor mu? acıyor mu? Diye sorarlar. Acıma ve yırtılmanın tek sebebi yanlış bilgi, yanlış cinsel ilişki denemektir.

Performas anksiyetesi sadece bakir evlenen gençlerde görülmez. Bazen de 2.evlilik ya da paralı seks hizmeti almış da olsa ( bu konu  toplumun bir gerçeğidir ve ayrıca ele almak gerekir) evlendiği kız bakire ise kıza zarar verme korkusu ile sertleşme kaybı yaşayabilirler.

5 aylık evli genç bir çift, erkeğin ereksiyon kaybı yaşaması sebebi ile bir hekime  başvuruyor. 2 ay sonra o hekimin kadını suçlaması ile bir ay aynı evde küs yaşıyorlar. Sonra anksiyolitik ilaçlar öneriliyor. Gencimiz  karısının beni araştırması ve kendisini ikna etmesi ile bana TERAPİYE geliyorlar.

Kadim kültür ve inançlarımızla yetişen  erkeklerin kadın cinsel terapist yanında biraz haya ve çekingenlik yaşaması gayet tabii. Lakin benim cinsel alana tıbbi, psikolojik, sosyolojik her yönü ile hakim olmam ve kız olsun erkek olsun başvuran bireylerin kendisini ifade ederken, dertlerini açarken sağlık sorununu hekim çözer, hekime tüm mahremiyetiniz emanettir deyip sevgi  ve saygı ile yaklaşmamdan dolayı  erkekler de kimselere anlatamadığı derdine çare bulabiliyor. Hele de evli çiftlerde kadın erkek hekim ayrımı olmuyor. Çünkü  karıkocanın ortak bir sağlık sorununu ancak ikisi ile tedaviyi  yürüterek çözmek çok daha güzel netice veriyor.

İşte  5 aylık  evli  ve performans anksiyetesi yaşayan bu gencimiz  ve hanımı benden maket ve ansiklopedi üzerinden cinsel eğitim alıp, cinsel terapi ve destekleyici fitoterapi ile hiçbir anksiyolitiğe ihtiyaç duymadan 3 gün sonrasında 4.günün akşamında çok rahatlıkla cinsel ilişkisini gerçekleştirebilmiştir.

Bir başka gencimiz de performans anksiyetesi yanında testesteron, D Vitamini oranları da düşük olduğu için özel diyet, fitoterapi desteği yanında anksiyeteyi azaltmaya yönelik karısına öğrettiğim  ve onun evde kocasına uyguladığı egzersizler sayesinde 5 gün içerisinde cinsel ilişkileri gerçekleşmiştir. Elbette diyet ve fitoterapi bir süre daha devam edecek.

İster bakir ister dul isterse evli olsun erektil disfonksiyon yaşayan her erkek tıbbi ve psikolojik yönleri ile araştırılır. Tıbbi ve psikolojik destekle, cinsel terapi ve cinsel eğitimlerle sorun aşılabilir.

Üreme sistem de Allah’ın yarattığı organlardır. Onlarda hasta olabilir.Hele de GDO.’lu gıdalar, obezite, madde bağımlılığının bu kadar yaygınlaştığı bir dünyada üreme sisteminin hasta olmaması şaşırtıcı olabilir.Tüp bebek merkezlerinin bu denli artması Rosi denen tekniklere geçilmesi başka türlü açıklanamaz.

İster vajinismus  isterse performans anksiyetesi yüzünden cinsel yaşama geçememiş olan her evli çiftimiz gecikmeden  hekim-cinselterapistlerden yardım almalıdırlar. Cinsel sağlık evliliğin en önemli mutluluk kaynağı olup çözümü ertelenen cinsel sorunlar karıkocayı birbirinden koparıp, aşkı, sevgi ve saygıyı yok etmektedir.

Tüm çiftlerimize güzel bir cinsel paylaşım kurmaları dileğiyle…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.