islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

PETROL KOZ OLARAK NEDEN KULLANILMAZ?

PETROL KOZ OLARAK NEDEN KULLANILMAZ?
27 Ekim 2023 11:53
A+
A-

Siyonist İsrail’e ne kadar kızıyorsak, Filistin davasına sahip çıkmayan ve olayı kınamakla geçiştirmeye çalışan İslam ülkeleri yöneticilerine de o nispette belki de daha fazla kızıyoruz.

Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Gazze’de soykırım yaşanıyor. Gazze’de bebekler, çocuklar katlediliyor… Ama İslam ülkeleri, elinde ki güçlü kozları bile kullanmaktan aciz durumda olayı kınamakla yetiniyorlar.

Daha önce de bu köşeden defalarca yazdık. Müslümanların elinde Petrol ve Doğalgaz gibi iki tane büyük koz var. Dünya borsalarında dönen trilyon Dolarlık fonları var. Ancak İslam ülkeleri, İsrail’i kınamakla yetiniyor, soykırımı durdurmak için Petrol kartını öne sürmüyor, bunu koz olarak kullanamıyorlar.

İslam Ülkeleri ve özellikle Riyad yönetimi, İsrail ve onu açıktan destekleyen Batı’ya karşı petrol kozunu öne sürebilecekken, maalesef bunu yapmıyor, yapamıyor. Hâlbuki Riyad yönetimi, Filistin meselesini bile gerekçe göstermeden üretim tesislerinde herhangi bir teknik sorunu bahane ederek satış sözleşmelerini askıya alabilir, petrol sevkiyatını durdurabilir.

Doğalgaz kozu

Enerji noktasında kilit öneme sahip İslam ülkeleri, maalesef doğalgaz kartını da kullanamıyorlar. İnsan haklarını çiğneyen, Gazze’de sivillerle birlikte insanlığı öldüren İsrail’e destek veren Batı, Rusya ve İran’dan sonra Katar’ın da Doğalgazına muhtaç durumda. Ama maalesef bu koz da kullanılarak “Ey İsrail ve ey Batı! Dur bakalım. Sen böyle bir haltı yiyemezsin. Sen benim petrolümle uçaklarını uçurup Müslümanları bombalayamazsın.” Diyemiyor.

Diğer bir deyişle İsrail ve Batı, İslam ülkelerinden aldıkları Petrol ve enerji ile Gazze’yi vuruyor, İslam ülkelerine posta koyuyor.

“Allah’ın ipine sımsıkı sarılmayacak mıyız?”

“Bütün Mü’minleri kardeş ilan eden” kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim, aynı zamanda da “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.” (A’li İmran 103) buyuruyor.

Yüce Rabbimiz biz Müslümanlara  “Kur’an’a sımsıkı sarılıp bir ve beraber olduğumuzda parçalanmayacağımızı” söylüyorsa, Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz katledilirken, İsrail ve Batı tarafından bunun bir din savaşı olduğu açıklanmışken, İslam ülkelerinin elindeki en büyük kozları ortaya koymamasının hiçbir açıklaması olamaz.

“Medine’de vaad edilmiş topraklar içinde”

Petrol denilince ilk akla gelen Suudi Arabistan’ın veliahdı Muhammed b. Selman, Filistin meselesinde ilk adım atması gerekenlerden biridir diye düşünüyoruz.

Selman, 10 Ekim günü Müslümanların devlet başkanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde  “Filistin halkının onurlu bir yaşama sahip olmak için meşru hakları var” buyurmuşlar. Açıklama güzel de icraat…

Suudi Arabistan’ın veliahdı Muhammed b. Selman’a ufak bir hatırlatmamız olacak. Unutmasın ki, buram buram Hz. Muhammed (sav) kokan Medine-i Münevvere de Siyonistlerin ulaşmak istedikleri ve bunu da saklamadıkları “vaad edilmiş toprakların” içinde kalıyor.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle….

ŞABAN DOĞAN

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.