islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
ALTIN
2.525,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Peygamber buyruğu tanımaz utanmazlar

Peygamber buyruğu tanımaz utanmazlar
28 Haziran 2017 09:11
A+
A-

Bu başlığı ünlü sahâbi Abdullah b. Ömer’in r.a. oğluna yaptığı ağır hakaretten aldığım ilhamla attım.

Adı geçen sahâbi Peygamberimizin ‘kadınların cemaat namazlarına katılmasına engel olunmamasına” ilişkin emirlerini nakleder. Oğlu ise fitne oluşturacağı gerekçesiyle kadınların katılımlarına engel olacaklarını söyler. Bunun üzerine Abdullah b. Ömer kükreyerek ” Ben sana Peygamberimizin buyruğunu söylüyorum, sen ise bana buyruğu tanımadığını mı söylemek istiyorsun aşağılık utanmaz adam…!” der ve böylece pek ağır sövgülü bir yergide bulunur.

Haydi Kadınlar Bayram Namazına

Haydi Kadınlar Bayram Namazına” başlıklı bayram namazına çağrımı içeren yazımda kadın sahâbilerin bayram namazlarına katıldıklarını, Peygamberimizin adetli kadınların bile bayram namazına katılmalarını emir buyurduklarını ve -Allah şanını artırsın-O’nun eşleri ve kızlarını da bayram namazlarına yönlendirdiklerini güvenilir hadîs kaynaklarımız Buharî ve İbn-i Mace’den nakillerle açıkladım.

Peygamberimizin buyrukları ve tatbikatı açıkça beyan edilmişken mezkûr çağrıma öylesine aşağılık yorumlar yapıldı ki anlatamam. Okumayan, okuduğunu anlamayan veya Abdullah ibn-i Ömerin oğlu gibi Peygamberimizin emirleri ve uygulamalarına aykırı gerekçelerle karşı çıkan zalimler/ cahiller Peygamber Buyruğu Tanımaz Utanmazlarolarak nitelenmez de ne yapılabilir?

Acı Olan …

Acı olan şudur ki bu ve benzeri had bilmemezlikler asr-ı saadetten beri görülür olmuştur:

İmam Malik Muvatta’ında anlatır:

Halife Ömer r.a. bazı kişilerle Kur’ân ayetleri üzerinde müzakere yaparlarken gidip idrara çıkar ve abdest almadan gelip müzakereye katılınca yerilir. Bunun üzerine Hz. Ömer, hem abdestli olmanın gerekli olmadığını beyan ve hem de yaptıkları eleştirilerin temelsiz olduğunu açıklama sadedinde “Siz yalancı peygamber Müseyleme’den mi talimat alıyorsunuz” diyerek onları ağır bir dille yerer.

Biz de soralım: Bu haddini bilmez cahiller hangi karanlık odaklardan talimat alırlar; hangi Kur’ân ve Sünnet bilmez üstatlarını izlerler?

Allah sonumuzu hayreylesin.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.