islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

PİÇ MUHALFET

PİÇ MUHALFET
11 Nisan 2023 13:00
A+
A-

Seçim arifesinde muhalefet etmekten daha doğal ne olabilir? Ama muhalefet yapacağım diye gerçekleri tahrif etmek ve hem de doğruları eğri imiş gibi tavır koyarak aşağılamaya kalkışmak tam bir ahlâksızlıktır. Odatv’in aşağıda sunacağımız 11 Nisan haberi de tam bu cinsten. Okuyalım:

“Andımızı hedef alan imam AKP’den milletvekili adayı”

AKP’nin Diyarbakır 2. sıradan aday gösterdiği Diyarbakır Ulu Cami Emekli İmamı Mehmet Sait Yaz’ın ortaya çıkan görüntülerinde camide siyaset yaptığı ve verdiği vaazlarda “Andımız”ı ve milliyetçiliği hedef aldığı görüldü.

Söz konusu videoda Yaz, “Benim bütün ibadetim, hayatım, ölümüm Allah’a armağan olsun. Varlığım Allah’a armağan olsun. Andımız bu. Varlığımızı imana adasak meramımıza ulaşacağız. Andımız’ı imana adasak kurtuluruz, milliyete adarsak darmadağın oluruz. Varlığımız ancak Allah’ın dinine armağan olur” ifadelerini kullanıyor.

YORUMUMUZ 

Mehmet Sait Yaz’ı tebrik ediyoruz.  Yaz, Cami minberinden  söz ve mâna olarak Allah’ın kitabı olan Kur’ân-i Kerim’in Enam suresinin 162. ayetinin anlamını sunuyor. Bu anlamdan hareketle andımız budur, diyor.

Yaz, her Müslümanın varlığını Allah’a ve onun insanlığı yücelten yasalarına adaması gereğine vurgu yapıyor. Irka /milliyete adamanın ihtilaflara ve çatışmalara –parçalanmalara sebep olacağına işaret ediyor.

Yaz, Diyarbakır gibi Kürt milliyetçiliğinin merkezi kılınmak istenen bir ilde bu konuşmasıyla birik ve beraberliğimize hizmet ediyor.

Andımızı Kürt milletine mi armağan ediyor ki eleştiriyorsunuz.

Kapkara cahil birileri bizim bu tenkitlerimizi AK Partisi adına yaptığımızı sanabilir. Dinimizi günlük politikaya alet etmeyiz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.