islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Dubai’de İslam’a Hakaret 800.000TL

Dubai’de İslam’a Hakaret 800.000TL

Mirat Haber Ajansı

Instagram ve Facebook’ta İslam dinine ve kutsallarına hakaret yayınlayan beş yıldızlı bir tatil köyünün üç güvenlik görevlisi, sosyal medyada İslam’a bu hakaretlerinden dolayı bir Dubai mahkemesi tarafından her biri 500.000 Dirhem (800.000 TL) para cezasına çarptırıldı.

Dubai kamu davası, 28 ve 34 yaşları arasındaki üç Sri Lanka’lıyı Instagram ve Facebook’taki mesajlar aracılığıyla dine hakaretle suçlamış, nefret suçlarından Federal Ceza Kanunu uyarınca yargıya sevk etmişti. Dubai Asliye Mahkemesi, sanıkların üçünün de para cezası ödendikten sonra sınır dışı edilmesini emretti. Üç güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürütmüş bir polis komiseri ve savcılık üç sanığın da hesaplarında bu uygunsuz mesajları ve resimleri sosyal medyada yayınladıklarını itiraf ettiğini söyledi. Bu mesajların ve resimlerin kopyaları dava dosyasında kovuşturma delili olarak kullanıldı. Sanıkların hiç biri yasal süre içinde temyiz başvurusunda bulunmadığından karar kesinleşti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.