islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

PKK’nın Kazdığı Tünel, Teröristlere Mezar Oldu

PKK’nın Kazdığı Tünel, Teröristlere Mezar Oldu

Suriye’de terör koridoru oluşturmaya çalışan PKK-YPG’li teröristler, Türkiye’nin olası operasyonuna karşı elleri ayakları birbirine dolandı. Tünel kazıyarak Türkiye’ye karşı savaşmaya çalışan teröristler, kazdıkları tünellere gömüldüler. YPG’lilerin Rakka’da kazıdıkları tünelin çökmesi üzerine 11 teröristin toprak altında kaldığı öğrenildi.

PKK-YPG teröristlerinin işgali altında bulunan Rakka vilayetinin güney kesiminde yer alan ve kalker kayalık ve taşlardan oluşan Bişri Dağı’nın eteğinde tünel kazıyarak Türkiye’ye karşı savaş hazırlığı yapıldığı belirtiliyor. Dağın eteğinde Vietkong tarzı tüneller kazıyarak Türkiye’ye yönelik saldırı ve terörist faaliyetlerde bulunmak için yaşam alanı oluşturmaya çalışan örgütün inşaatı çöktü.

Tünel inşaatında çalışan 11 teröristin çöken tünelde toprak altında kaldığı belirtildi. Çevre sakinlerinin silah zoru ilge götürüldükleri kurtarma çalışmalarında teröristlerin tamamı canlı olarak toprak altından çıkartıldı. Yapılan ilk fiziki muayenelerde teröristlerin tamamının kemiklerinin kırıldığı, çoğunun bilinçlerinin yerinde olmadığı teşhis edildi. Yaralı teröristler, çeşitli araçlarla kent merkezinde bulunan ve terör örgütü PKK-YPG’ye ait olan ve “Ulusal Hastane” olarak adlandırılan, örgütün revirine kaldırıldılar.

mirathaber.com’un bölgede yaptığı araştırmalara göre, Kandil’de bulunan PKK’nın tünelci teröristlerinden bir grubunun Rakka’ya geldiği ve kentin etrafındaki kırsal alanlarda tünel kazdıkları bilgisine ulaşıldı.

Kaynaklar, Kandil’de bulunan terör örgütü PKK’nın savaş baronlarının Rakka bölgesine tünel kazıyıcıları ile birlikte bombalı tuzaklamalarda uzman olan teröristleri de kente gönderdiklerini belirttiler.

Teröristlerin Bişri Dağı’nın dışında El Dalla kavşağı ve civarında da büyük oranda bubi tuzakları kurduğu ve mayınlama yaptığı da öğrenildi.

PKK’nın tünel ve diğer mayın kazı çalışmalarına bölgede işsiz ve yoksul olan gençleri bazılarını zorla bazılarını da ücret karşılığında çalıştırdığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.