islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Plastiğin Dünyada Sonu mu Geliyor?

Plastiğin Dünyada Sonu mu Geliyor?
20 Mayıs 2020 11:53
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İçecekler kısa süre içinde plastik gibi ama tamamen bitkisel şişelerde sunulabilir.  Proje, büyük içecek üreticileri ile birlikte sürdürülebilir şekilde yetiştirilen ürünleri plastiğe dönüştürmeyi planlıyor. Hollanda’daki bir biyokimyasal şirket, bu öncü projeye yatırım yapmaya başlamayı umuyor. Fosil yakıtlardan ziyade bitki şekerlerinden plastik yapmayı umuyorlar. Yenilenebilir kimyasallar şirketi Avantium tarafından tasarlanan planlar, bazı büyük meşrubat üreticilerinin desteğini şimdiden kazandı.

Yeni ambalaj, bitki plastiğinin iç tabakası ile kaplı bir karton şişe olacak. Avantium’un genel müdürü Tom van Aken, yıl sonuna kadar Hollanda’da dünya lideri biyoplastik tesisine büyük bir yatırım yapmayı umduğunu söyledi. Proje yaz aylarında daha sonra birçok yiyecek ve içecek şirketi ile ortaklıkları ortaya çıkaracak. Küresel olarak her yıl fosil yakıtlardan yaklaşık 300 milyon ton plastik üretilmektedir. Bunların çoğu geri dönüştürülmez ve dünyanın okyanuslarındaki mikro plastiklerin belasına katkıda bulunur. Mikroplastiklerin tamamen ayrışması yüzlerce yıl alabiliyor ve insan sağlığı üzerinde ciddi sonuçları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.