islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

MEHMET LAÇİN: BİZ EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMET ETMEYE TALİBİZ!

MEHMET LAÇİN: BİZ EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMET ETMEYE TALİBİZ!
19 Mart 2024 09:00
A+
A-

HÜDA PAR Ümraniye Belediye Başkan Adayı Mehmet Laçin ile projeleri, hedefleri ve çalışmaları hakkında konuştuk. Mehmet Laçin, Ümraniye’nin sorunlarını ve bununla birlikte çözümlerini iyi bilen 45 yıllık bir Ümraniyelidir. Laçin, “Ümraniye’nin dününü ve bugününü çok iyi tahlil edebiliyorum” dedi.

Bize projelerinizle ilgili bilgi verebilir misiniz?

Ümraniye ile ilgili projelerin tamamını burada anlatmak elbette çok zaman alır. Ancak ben birkaç tane önemli projeyi anlatayım.

Şehirleşmeden dolayı apartman ve plaza kültürünün yaygınlaşmasından dolayı kaybolan komşuluk ilişkilerini yeniden tesis etmek istiyoruz. Artık insanlar aynı asansörde, aynı merdivenlerde, aynı bahçelerde karşı karşıya geldiklerinde selam vermekten öte birbirlerini görmemek için artık suratlarını başka taraf çeviriyorlar. Aile kültürünün de dolaylı olarak etkilendiği bu ve benzeri durumlardan dolayı gerek komşular arasında gerekse de mahalleler arası diyaloğu geliştirmek için belediyemiz bünyesinde komisyonlar kurup bu ilişkileri kalıcı hale getirip kaybolan değerlerimizi tekrardan canlandırmak.

Engelli kardeşlerimiz için engelsiz yaşam alanları oluşturacağız. Engelli kardeşlerimiz için; Dinlenme, spor ve birçok aktiviteleri bir arada yapacakları alanları daha modern şekilde düzenleyeceğiz.

Vatandaşlarımızın zamanlarını değerlendirebileceği, yorgunluklarını giderebileceği, zihnen dinlenebileceği alanlar inşa edeceğiz.

İlçemizde yapılacak yeni yapıların düzensiz bir şekilde inşasına izin vermeyeceğiz. Özellikle yeni yerleşim alanları için yapılacak altyapı düzenlemeleri günümüz için değil, 50 yıl sonrasını da düşünerek inşasını sağlayıp “Akıllı Altyapı Sistemleri” projesini uygulayacağız.

AKILLI ALTYAPI SİSTEMLERİ PROJESİNİ UYGULAYACAĞIZ

Gördüğümüz kadarıyla sahada çok iyi çalışıyorsunuz. Sahanın dili size ne söylüyor?

İmkanlar elverdiğince halkın, esnafın, gençlerin ve STK’ların nabzını ölçmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Aldığımız bu izlenimlerin çoğunluğu yitirdiğimiz değerler, ekonomik sıkıntılardan dolayı geçim zorluğu, maneviyattaki zayıflık, siyasetçilerin kullandığı kötü ve kirli dil.

Halkın siyasetçilere güvenini kalmamış. Yalan çıkar, menfaat ve adam kayırma halkın en çok muzdarip olduğu alanlar. Biz ise siyasetimizle halka umut vaad ediyoruz. Aldığımız tepkiler çok olumlu yönde. Toplum kendilerine yalan söylemeyen ve kandırmayan siyasetçilere susamış durumda. Karşılarında HÜDA PAR temsilcilerini görünce, siyasetin nasıl dürüst yapılacağını gördüklerinde ümitvar oluyorlar.

SİYASETÇİLERİN KULLANDIĞI KİRLİ DİLDEN HALK RAHATSIZ 

Diğer siyasi partilerle diyaloğunuz var mı?

Evet, diğer siyasi partilerle diyaloğumuz var. Gerek sahada gerekse de bazı ziyaretlerimizde bir araya gelip istişare ediyoruz. Biz parti olarak siyasetin kirli bir dil olarak değil, rekabette herkesin fikrini rahatça söyleyeceği bir alan olduğunu belirtiyoruz.

HALKIN DOĞRU BİLGİYE ULŞAMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye’nin birçok sorunu var. Yerelde de bu sorunlar var. Örneğin “Bilgi Bilinci” sorunu var.  Bilgi ile ilgili bir projeniz var mı?

Bilginin doğru kaynaklarla ve doğru bir politikayla anlatılması taraftarıyız. Şiarlarımızdan bir tanesi yalan söylememek. Bu düsturla hareket edildiği müddetçe doğru bilgi “Bilgi Bilincinin” gelişmesi için ön adım olacaktır. Kuracağımız halk meclislerinden bilgi bilinci oluşturmak için akademisyenlerden ve kanaat önderlerinden bir heyet kuracağız. Kurulacak bu heyet siyasetimizin ana düsturlarından olan doğruyu en iyi şekilde yapabilmek ve bu bilinci her alana yayabilmek.

ÜMRANİYE’DE TRAFİK SORUNU SON BULACAK

Ümraniye’nin trafik sorunu var, bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?          

Ben 45 yıldır Ümraniye’deyim. Ümraniye’nin dününü ve bugününü çok iyi tahlil edebiliyorum. Ümraniye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi maalesef trafik sorunudur. Çarpık şehirleşme sonucu oluşan ve yerel yönetimin de bu soruna ciddi mesai harcamaması bu soruna içinden çıkılmaz bir hale gelmesine sebep olmuştur. Biz iki aşamalı bir çözüm öneriyoruz. Birincisi kentsel dönüşüm mahallelerinde yolların 50 yıl, belki de 100 yıl sonrası düşünülerek yapılması ve ilçe merkezleri etkilenmeyecek şekilde tali yollar yapılması. Diğer aşamada da mevcut Şile Yolu, Kuzey Marmara ve otoban bağlantıları çoğaltılarak araçların Ümraniye merkezinde yoğunlaşmadan bu yollara yoğunlaştırılması.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TİCARİ AMAÇLI OLMAYACAK

Kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ziyaretlerimizde en çok sorulan sorulardan biri kentsel dönüşüm. Biz bu dönüşümün tüm mahallelerde eşit olmasını öneriyoruz. Eski bir binanın yıkılıp aynı yere otoparksız yeşil alansız yeni bir bina değil de arsa sahiplerini mağdur etmeden ada ada kentsel dönüşüm yapacağız. Otoparkı olan, sosyal alanı, parkları, spor salonları ve nefes alınabilecek bir kentsel dönüşüm yapacağız. Alt yapısı ve yolları 50 yıl ve daha üstüne hitap edecek, insanca yaşanılabilecek kentsel dönüşüm projelerimiz olacak. Kentsel dönüşümü ticari amaçlı değil tamamıyla halka hizmeti esas alarak sosyal proje çerçevesinde yapacağız.  Bunu belediye bünyemizde bizim mühendislerimizin kontrollüğünde gerçekleştireceğiz.

DÜRÜST BELEDİYECİLİK İLKEMİZDİR

Ümraniyelilerin HÜDA PAR’dan beklentisi nedir?

Ümraniyeliler bizden en büyük beklentisi dürüst belediyecilik yapmamız. Halkımız onları kandırmayan, emanetlerine ihanet etmeyen, torpil yapmayan, adam kayırmayan, rüşvet yemeyen, herkese eşit hizmet eden, bir anlayış istiyor. Bunu da HÜDA PAR kadrolarının yapacağına güvenleri sonsuz.

BELEDİYENİN İMKANLARI HALKIN HİZMETİNDE OLACAK

Peki, vatandaşlar size neden ve niçin oy vermelidir?

Biz bu halkın evladıyız, Ümraniye’nin her sokağında ayak izlerimiz vardır. Alacağımız her belediyede olduğu gibi ilçemizi de adaletle yöneteceğiz. Belediyemizin tüm imkanlarını halkımız için kullanacağız. Belediyemizi koltuk derdi olanlar değil hizmet aşkı ile yananlarla yöneteceğiz. Biz efendi olmaya değil, hizmet etmeye talibiz. Halka hizmeti, Hakka hizmet olarak görüyoruz, bu şiarla halkın bir kuruşunu dahi çaldırmayacağız. Biz bu halkın bize emanet ettiğine asla ihanet etmeyeceğiz.

KAZANIRSAK TÜM ÜMRANİYE KAZANACAKTIR

Şayet 31 Mart seçimlerinde zaferle çıkarsanız, Ümraniyelileri nasıl bir süreç bekliyor?

İnşallah. Biz kazansak ta, kazanmasak ta, kaybeden olmayacağız. Allah’ın izniyle kazanan olacağız. Kazanırsak sonucunda Ümraniye kazanacaktır. Bu toplum, dürüst belediyecilik nasıl yapılır böylelikle hep beraber görecektir. Ayrıca belediye yönetiminde söz haklarının olduğunu görecekler. Kamu malının kamu için israf edilmeden çar çur edilmeden, peş keş çekilmeden, talan edilmeden, kullanıldığını görecek. İlk icraatımız belediye girişine “Rüşvet Alanda, verende Mel-undur” hadis-i şerifini tabela olarak asacağız. Kuşkusuz adil olacağız. Belediyemizi kesinlikle adaletle yöneteceğiz. Ayrıca adalet herkes için eşit olacak düsturuyla hareket edip adil yönetimi tesis edeceğiz.

Mehmet Laçin kimdir?

1977 yılında Bingöl’ün Kiğı İlçesinde doğdu. İlköğretimini Üsküdar, Ortaöğretimini Ümraniye de tamamladı. Meslek hayatına altyapı taahhüt işleri yaparak başladı. 2008-2013 yılları arasında medya sektörüne atılarak aktif gazetecilik yaptı. Halen aktif olarak bir inşaat firmasında genel koordinatörlük yapmaktadır.  2013 yılında HÜDA PAR Ümraniye İlçe Teşkilatının kurulmasında yer alarak aktif siyasete girdi. 2020 yılında yapılan kongrede Ümraniye İlçe Başkanı seçildi. Ümraniye’de faaliyet gösteren Marmara İlim ve Kültür Derneği ile Peygamber Sevdalıları Derneği yönetimlerinde çalıştı.  Mehmet Laçin evli ve 1 çocuk babasıdır.

Röportaj: Ziya Gündüz

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.