islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Polisler rehin alınınca Pakistan’da çatışmalar devam etti

Pakistan polisi, sağcı bir grubun Lahor’daki karargahında altı güvenlik personelini rehin aldığını açıkladı.

Polisler rehin alınınca Pakistan’da çatışmalar devam etti

Pakistan polisi, sağcı bir grubun Lahor’daki karargahında altı güvenlik personelini rehin aldığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Pakistan polisi, sağcı bir grubun Lahor’daki karargahında altı güvenlik personelini rehin aldığını açıkladı. Olay, grup liderinin tutuklanmasının ardından bir hafta süren şiddetli çatışmalardan sonra geldi. Pakistan hükümeti, destekçilerin liderleri Müslüman bilim adamı Saad Rizvi’nin tutuklanmasını protesto etmek için sokaklara çıkmasının ardından geçen hafta başında Tehreek-e-Labbaik (TLP) Pakistan’ı yasakladı. Pazar günü sabahın erken saatlerinde, kötü niyetli kişiler, Korucuların ve polis memurlarının istasyonda mahsur kaldığı ve Baş Müfettiş Yardımcısı Nawankot’un kaçırıldığı Nawankot Polis Karakoluna saldırdı, başkenti Lahor olan Pencap’taki il polisinin açıklamasını okudu. Açıklamada, saldırganların benzinli bombalarla silahlandırıldığı ve 50 bin litre benzin taşıyan bir tanker kamyonu çaldığı belirtildi. Lahor polis sözcüsü Arif Rana, üst düzey bir polis memuru ve iki paramiliter personelin TLP destekçileri tarafından tutulan altı kişi arasında olduğunu belirtti. Polis, saldırıya tepki olarak gruba karşı güvenlik operasyonu başlattığını açıkladı.

Mobil hizmetler kesildi

Pakistan haber kanallarının, yasaklandığından bu yana gruba haber vermesi engellendi ve Pazar günü çatışmaların yaşandığı bölgede mobil ve internet hizmetleri kapatıldı. İçişleri Bakanı Şeyh Raşid, başkent İslamabad’da medyaya hitaben yaptığı konuşmada, Lahor’daki durumun gergin olduğunu belirtti. Rasheed’e göre operasyon Yateem Khana kavşağında, bir TLP bölge genel merkez binasından yaklaşık bir kilometre uzakta bulunuyor. TLP destekçileri, Pazar günü polisle çatışmalar olduğunu söyledikleri videoları sosyal medyada paylaşıyorlar ve grubu destekleyen hashtagler Pazar günü Pakistan’da trend oluyordu. Videolar, havada asılı göz yaşartıcı gaz bulutları ve silah sesleri duyulabilirken, polisle çevik kuvvetle çatışan binlerce protestocuyu gösterdi. TLP sözcüsü Shafiq Amini, Pazar günü dört taraftarın öldürüldüğünü ve şiddet olaylarında birkaç kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rizvi’nin tutuklanmasından bu yana en az dört kişi öldü, yüzlercesi yaralandı ve binlercesi tutuklandı. TLP lideri hükümeti, Fransız elçisini Fransa’da İslam’ın peygamber tasvirlerinin yayınlanması üzerine sınır dışı etme taahhüdünü kendi partisine verdiği sözü onurlandırmaya çağırmıştı. Ancak hükümet, konuyu yalnızca Parlamento’da görüşmeyi taahhüt ettiğini söyledi. Başbakan İmran Han Cumartesi günü, grubun devletin emrine itiraz ettiği için yasaklandığını ifade etti. Geçen hafta Fransa, vatandaşlarına Pakistan’ı geçici olarak terk etmelerini tavsiye etti. Bu arada, TLP terörle mücadele yasası uyarınca yasaklandı ve hükümet aynı zamanda ülkenin Seçim Komisyonu tarafından siyasi parti olmaktan çıkarılmasına neden olacak bir süreç başlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.