islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Putin’den Batıya Gözdağı!

Putin’den Batıya Gözdağı!
22 Haziran 2022 11:58
A+
A-

Aylardır devam eden Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Batı ülkelerinin Rusya’ya yönelik yaptırımları, diğer yanda İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusunda bulunması sonrası Putin, NATO’nun genişlemesine tepki vereceklerini dile getirmesinin yankıları sürerken Putin’den dikkat çeken bir çıkış daha geldi. Putin ‘yenilmez’ olarak nitelendirilen kıtalararası Sarmat hipersonik füzeleri (Şeytan 2) için tarih verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’deki yüksek askeri eğitim tesislerindeki mezuniyet törenine katılan Putin Batı’ya adeta gözdağı verdi. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Batı ülkeleri ile gerilim sürerken Putin ‘yenilmez’ olarak niteledikleri Sarmat hipersonik füzeleri için tarih verdi.

Daha önce Rusya’nın İngiltere’yi açık açık tehdit ettiği silah ile ilgili Putin’den flaş açıklamalar geldi. Rus ordusunu modernize ederek güçlendireceklerini belirten Putin ‘Şeytan 2’nin konuşlandırmaya her an hazır olduğunu dile getirdi.

DÜNYADA RAKİPSİZ OLACAĞIZ
S-500 hava savunma sistemlerinin ordu birliklerine teslimatının başladığını belirten Putin, “Nükleer sarmat füzeleri ile dünyada rakipsiz olacağız” dedi. Rusya’nın yeni test edilen 10 veya daha fazla nükleer savaş başlığı ve tuzak taşıyabilen SARMAT kıtalararası balistik füzelerinin yıl sonuna kadar göreve başlayacağını da belirtti.

Putin Sarmat kıtalararası füzesinin testlerini başarı ile tamamlandığını belirterek tarih verdi. Putin füzelerin yıl sonuna kadar savaş görevine getirilmesinin planlandığını dile getirdi.

“DÜNYADA BENZERİ YOK VE UZUN BİR SÜRE OLMAYACAK”
18.000 km menzilde çalışabilen ve dünya çapındaki hedefleri vurabilmesini sağlayan sıvı yakıtlı bir roket olan SARMAT RS-28 füzesi ile ilgili bilgi veren Putin, SARMAT’ın en yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip ve tüm modern füzesavar savunma araçlarının üstesinden gelme yeteneğine sahip oldğunu belirtti. “Dünyada benzeri yok ve uzun bir süre olmayacak.” dedi.

“ETKİSİZ HALE GETİRMEK İÇİN 500 FÜZE GEREKLİ” 
Ruslar 24 nükleer başlık taşıyan tek bir sarmat füzesini engellemek için 500 uçaksavar füzesi gerektiğini öne sürüyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.