islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

PUTİN’DEN ERDOĞAN AÇIKLAMASI

PUTİN’DEN ERDOĞAN AÇIKLAMASI
14 Aralık 2023 16:29
A+
A-

PUTİN’DEN ERDOĞAN AÇIKLAMASI :

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Gazze‘deki çabalara öncülük ettiğini belirtti. Ve ayrıca uluslararası toplumun liderlerinden biri olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki “Gostinıy Dvor” adlı merkezde düzenlenen “Doğrudan Hat” programı ve yıllık basın toplantısında Gazze’deki duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Gazze Şeridi’ndeki trajik durumu değerlendirdi. Gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki çabalara liderlik ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Gazze’deki durumun iyileştirilmesi yönünde Erdoğan’ın önemli ve öncü rolünü belirtmek isterim. Erdoğan, kesinlikle Gazze’deki trajediye dikkati çeken, durumu iyileştirmek, uzun vadeli barış koşullarını yaratmak için her şeyi yapan uluslararası toplumun liderlerinden biridir. O, bu yönde çok aktif. Bu, apaçıktır. Allah ona sağlık versin.”

Putin, Gazze’deki olayları “felaket” olarak nitelendirerek, bölgedeki durumun ciddiyetine dikkat çekti. BM’nin Gazze konusundaki rolüne değinen Putin, savaş döneminde bazı ülkelerin BM’deki kararları engellediğine işaret etti.

Rus lider, Türkiye ile Filistin konusunda benzer pozisyonlar sergilediklerini söyledi. Ve Erdoğan ile sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Putin Türkiye ile birlikte BM kararlarının uygulanmasına vurgu yaptı. Ayrıca gelecek yılın başında bir Türkiye ziyaretini planladığını ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki insanların kurtarılması için Türkiye ve Arap ülkeleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Putin, Gazze’de bir hastane kurma girişiminde bulunduklarını, ancak İsrail’in güvenlik endişeleri nedeniyle bu konuda henüz anlaşma sağlanamadığını belirtti. Ancak Rusya’nın, tıbbi yardımın artırılması için İsrail ile bir anlaşma yaptığını ve çabaların sürdüğünü ifade etti.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE