islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Filistinlilerin Zeytinlikleri Talan Edildi

Filistinlilerin Zeytinlikleri Talan Edildi
14 Aralık 2023 15:46
A+
A-

zBatı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’a bağlı Avarta köyünde yaşanan olayda, yasa dışı Yahudi yerleşimciler İsrail askerlerinin eşliğinde Filistinlilere ait zeytinlikleri talan etti.  İsrail Askerleri ve Yerleşimcilerden Şok Edici bu saldırı görüntüleri, Yahudilerin karakteristik özelliklerini de ortaya koymuş oldu.

 

Bu olayda, Batı Şeria‘nın Nablus’a bağlı Avarta köyünde, yasa dışı Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait zeytinlikleri talan etti. Yesh Din’in belgelediği görüntülerde, onlarca yerleşimci böylelikle Filistinli çiftçilerin mahsullerini çaldı ve ağaçları kesti.

Yerleşimciler, İsrail askerlerinin korumasında zeytinliği basıp mahsulleri çuvallara yükledi. Buna rağmen askerler talanı sadece izledi. Görüntülerde de görüldüğü üzere çocuklarıyla gelen yerleşimcilerin, zeytin ağaçlarını keserek alanı tahrip ettikleri net bir şekilde görülüyor

Yesh Din, olayın Yahudilerce kutsal kabul edilen Hanuka Bayramı’nda gerçekleştiğine dikkat çekerek, yapılan hırsızlığın ardından yerleşimcilerin ağaç kesme eylemine başladığına vurgu yaptı. Bu şok edici saldırı, bölgedeki zeytinliklerin ve Filistinli çiftçilerin maruz kaldığı sürekli bir tehdit olarak öne çıkıyor.

1967’de işgal edilen Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te  690 bin yasa dışı Yahudi yerleşimci bulunuyor. Bu yerleşimler, uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor. Son dönemde yasa dışı yerleşimci saldırıları oldukça artmış durumda. Özellikle aşırı sağcı isimlerin kritik görevlere atanmasıyla birlikte endişe verici bir seviyeye ulaştı. Filistinlilere yönelik ırkçı eylem ve söylemlerle tanınan bu isimler, bölgede gerilimin artmasına neden oluyor.

HABER YORUM

Bu olay, Yahudilerin çok önemli bir karakterini ortaya koyması açısında oldukça önemli…

Hırsızlık…

Yahudiler, böylelikle bütün dünyayı kurdukları ekonomik sistemle sömürdüler ve bu durum geniş çapta tartışma konusu oldu. Özellikle Batı Şeria’da gerçekleşen bu hırsızlık olayı, Siyonist düşüncenin dünyanın başına nasıl bela olduğunu gösteriyor.

Yahudilerin bu hırsızlığı, bizlere Hz. Musa’nın 10 emrini hatırlattı. Bundan dolayı bu on emiri okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz:

1. Allah’tan başka ilâhların olmayacak.
2. Kendin için oyma put yapmayacaksın.
3. Allah’ın ismini boş yere anmayacaksın.
4. Cumartesi günü hiçbir iş yapmayacaksın.
5. Babana ve anana hürmet edeceksin.
6. Adam öldürmeyeceksin.
7. Zina etmeyeceksin.
8. Çalmayacaksın.
9. Yalan şahitliği yapmayacaksın.
10. Komşunun hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.

Yahudiler, geçmişte ve bugün yaptıklarıyla, Hz.Musa’ya inen 10 emri çiğnemek hususunda birbirleriyle yarışıyorlar.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE