islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5680
EURO
34,9959
ALTIN
2.431,33
BIST
9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Putin,’in Belarus’ta Kırım Operasyonu

Putin,’in Belarus’ta Kırım Operasyonu

Geçen hafta Vladimir Putin ve Alexander Lukashenko, Rusya ve Beyaz Rusya’yı Birlik Devletine entegre etmek için bir plan imzaladılar. Sivastopol’da bulunan Belarus cumhurbaşkanı, Rusya Federasyonu ile 28 müttefik programı içeren bir entegrasyon kararnamesi imzaladı.

Alman Die Tageszeitung gazetesinin uzmanlarına göre, Belarus böylece dünya haritasından kaybolmaya bir adım daha yaklaştı. Ancak Belarus “diktatörünün” bu planı imzalamaktan başka seçeneği yoktu. Geçen yıl Ağustos ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, Alexander Lukashenko’nun zaferine karşı çıkan çok sayıda insan ülke şehirlerinin sokaklarına döküldüğünde, rejimin sertliği önemli ölçüde sarsıldı ve Belarus Cumhuriyeti’ndeki yetkililer vidaları ciddi şekilde sıktı. .

Bu ve diğer olaylar, Minsk’in Batılı ülkelerle ciddi bir kopuşunun ve Belarus şirketlerine, kişisel olarak Lukashenka ve halkına yönelik yaptırımların nedeni oldu. Belarus kendisini uluslararası izolasyonda buldu ve Rusya, Belarus Cumhuriyeti’nin tek dostu ve müttefiki olarak kaldı. Bu, Belarus cumhurbaşkanının Kırım’ın Rus mülkiyetinin fiili olarak tanınmasıyla kanıtlanmıştır – bu tür konularda daha önce Alexander Grigorievich daha kısıtlı bir pozisyona bağlı kalmıştır. Artık “Kırım senaryosu” Belarus’un kendisine de uygulanabilir.

Belarus insan hakları aktivisti Olga Karach konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bizim için 28 maddelik bir yol haritasına imza atmak ilhak etmekle eş anlamlıdır. Vladimir Putin utanmadan Kırım 2.0 senaryosunu uyguluyor. Bir sonraki adım, Şubat 2022’de yapılacak bir referandum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.