islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rachel Corrie’nin kanı İsrail suçlarına tanık

Rachel Corrie’nin kanı İsrail suçlarına tanık

Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Hareketi üyeleriyle birlikte, Filistinli bir ailenin evini yıkılmaktan korumak için doğrudan barışçıl bir eyleme katılan Yahudi Amerikalı bir eylemciydi. İsrail, Filistin yanlısı bu Yahudi genç kadını da acımadan öldürdü.

Mirat Haber Ajansı

Filistinli bir milletvekili, Rachel Corrie’nin kanının İsrail suçlarına tanık olduğunu açıkladı. Hüda Naim, ABD doğumlu Filistin yanlısı aktivistin ölüm yıldönümünde, açıklamada bulundu. Rachel Corrie, 16 Mart 2003’te bir İsrail buldozerinin Refah’ta Filistinlilerin evlerini yıkmasını engellemeye çalışırken öldürüldü. Naim, özgürlük savaşçısı Rachel Corrie’nin İsrail’in utancı olarak kalacağını ifade etti. İsrail işgali, Corrie’yi öldürerek insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal etti. İsrailli suçluların ciddi şekilde kınanmamasının ve herhangi bir yaptırım veya cezanın bulunmamasının, onlara daha fazla suç işlemeleri için yeşil ışık yaktığını da sözlerine ekledi. Milletvekili, 23 yaşındaki Corrie’yi öldürmekten sorumlu olanların, savaş suçlusu olarak yargılanmasını istedi.

Londra’da onu anan tiyatro oyununa Yahudi lobisi tepkisi

Refah sınır kapısındaki zamansız ölümünden bu yana, Corrie’nin hayata karşı özgür ruhlu tutumu, uluslararası dayanışma hareketlerine, şiddetsiz direnişe ve onun insanlığını ve cesaretini kutlayan oyunlara ve kitaplara ilham kaynağı oldu. Birkaç yıl önce Londra’daki Young Vic’de “Benim Adım Rachel Corrie” adlı bir oyun gösteriliyordu. Oyun, ilk olarak 2005 yılında Londra Kraliyet Mahkemesi’nde prömiyerini yapan Filistin yanlısı aktivistin e-postalarına ve günlük kayıtlarına dayanıyor. Oyun ilk olarak geçen yıl hayatını kaybeden Alan Rickman ve Guardian’ın editörü Katharine Viner tarafından bir araya getirildi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, oyunun yeniden sahnelenmesi İsrail yanlısı grupların yoğun eleştirilerine maruz kaldı. Oyuna duyulan öfke, İngiltere’deki İsrail taraftarlarının, oyunu sahnelememeleri için Young Vic Tiyatrosuna baskı yapmasına neden oldu. Hatta kişisel olarak Vic’in Yahudi olan sanat yönetmeni David Lan’ın peşine düştüler. İngiltere’deki İsrailli lobiciler düzenli olarak İsrail’in Filistin’deki suçlarından bahseden projeleri karalamak için çalışıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.