islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ramazan ayında cinsel yaşam

Ramazan ayında cinsel yaşam

Op.Dr. Ünzile Girişgin

Hemen hemen her Ramazan Ayında bizler için altından, elmastan kat be kat kıymetli kutlu manevi  yücelme ayımızda canımızı sıkan, bu kutlu ayı tiye alan, kutsiyetini zayıflatmaya çalışan abuk subuk sorular, tartışmalar ortaya atılır.

Bizim  hiç mi hiç umurumuzda olmayan basitlikler. Lakin gençler ve ergen çocuklar için kafa karıştıran tartışmalara cevap vermek gerekiyor.

Oruç cinsel ilişki ile açılır mı? Sorusunu hatırlıyoruz. Cinsel ilişki ciddi anlamda enerji tüketen ve kan akımı artışı yapan eylemdir. Aşırı açlık gibi aşırı toklukta da yaşanan cinsel ilişki sağlıksızdır. Ne var ki beklenmedik bir anda cinsel dürtüler kişiyi kuşatabilir. Su içilir, hurma yenir, meyve suyu, ayran içilir karıkoca kendisini iyi hissediyorsa tabiî ki cinsel birliktelik gerçekleşebilir. Banyo yapılıp, akşam namazı kılınır ve yemek yenebilir. Büyük çocukları olan ailelerde bu durum pek de yaşanmaz. Hele de tüm aile birlikte oruç açıyor ise araya cinsel taleplerin girmesi mümkün olamaz.

Öpüşmek orucu bozar mı? Tabi ki masum öpücükler sevginin pekişmesini sağlar ki oruca negatif tesiri olmaz. Cinsel arzularla dopdolu bir öpüşme cinsel ilişkiye giden yolu kolaylaştırdığı için orucu riske atabilir. Nitekim oruçlu iken dayanamayıp cinsel ilişki kurduk, 60 gün bedel orucu tutmamız gerekecek diyen bir hanımla karşılaşmıştım.

Bu sorulardaki niyet İslam Dini cinsel hayatı baskılıyor tezini kuvvetlendirmek mi?

Yoksa müminlerin iradesi mi test edilmek isteniyor acaba?

Elbette ki 14-17 saat aç, susuz, cinsel eylem yasağı yanında öfke ve kötü sözlerden sakınıp tevbe, dua, güzel düşünce ve fiillerde bulunabilmek ciddi anlamada gayret ve irade gerektiriyor. Mensubu olduğumuz kutlu İslam Dinine iman etmiş bireyler için bu saydıklarımızı gerçekleştirmek çok da zor değildir.

12 yıldır gittiğim cinsel eğitim ve kongreler doğrultusunda hemen hemen tüm cinsel felsefeleri tanıyorum. Bizim dinimiz cinsel sağlığın insan hayatındaki şifa vasfını önemseyen, cinsel eğitimler yolu ile bireylerin hayatına güzellikler sunan en kibar, en şeffaf ve en kolay öğretimi benimsemiş olan dindir.

Oruç tutmanın cinsel yaşama sayısız faydaları olduğu için Batılı ülkelerde detoks diyetleri, oruçla tedavi klinikleri yanında cinsel perhiz yapan erkeklerin başlattığı NOFAP gibi akımlar da var.

Ramazan ayının son 10 gününde itikafa giren kadın ve erkekler oruçla birlikte insanlardan izole, cinsel yaşamadan uzak tamamen Yüce Yaratıcıya odaklanırlar. Bu şekildeki odaklanma bireylerin ruhunu yüceltip, iradesini kuvvetlendirir. Bazı erkekler bunu gerçekten çok güzel başarıyorlar. Kadınlarımız ev içi bebek bakımı, varsa yaşlıların bakımı ile sıkça meşgul oldukları için itikafa girmeleri mümkün olmayabilir.

Bunun dışında Ramazan ayında tüm bireyler için oruç tutulan saatler dışında cinsel yaşam aktif olarak devam edebilir.

Ramazan Ayı dua ve ibadetlerin arttığı bir aydır. Cinsel ilişki de müminler için ibadet değeri olan şifalı bir eylem olduğu için yasaklanmaz. Sadece beden ve ruh bir ay borunca yenilenme, tamir sürecine girdiği için cinsel yaşam da buna uyumlanmak zorundadır.

Cinsel birlikteliğin  tıbbi 5 evresi toplamda 30-60 dakikalık bir zaman gerektirir. İftar ve sahur arasında karıkoca bu zamanı kendilerine göre ayarlayabilirler. Cinsel arzular kafayı ve kalbi meşgul ettiğinde bireyler ibadetlerine odaklanamazlar. Cinsel ilişkiyi gerçekleştirmiş olmak bireylerin gusul abdesti alarak beden ve ruh temizliğine katkı verirken diğer iş ve ibadetlere yoğunlaşmalarını da kolaylaştıracaktır.

Karıkocanın birbirini mutlu etmesi sadaka sevabını kazandırmaz mı? O halde en az 5 çeşit yemekle oruç açmayı düşünürken biz kadınların harcadığı enerji yanında  bir de cinsel yaşamı nasıl programalıyım, kocamla ikimize özel 30-60 dakikayı nasıl planlamalıyım? hazırlık enerjisini de ihmal etmememiz gerekmektedir.

Biz müminler asla uçlarda yaşamayız. Hayatımızın her anı denge içerisinde ve belli bir plan program dahilinde yaşanır.

Ramazan  Ayı azgınlık ve taşkınlıklardan, israftan uzak, az yiyip, az uyuduğumuz çok düşünüp hayatımızın muhasebesini yaptığımız,  ibadetlerle süslediğimiz en kutlu ayımız olup bizler için en büyük nimettir.

Bize böylesine güzel birayı hediye olarak sunan Yüce Mevlamıza sonsuz şükürler olsun.

Doyumlu  cinsel gecelerin, faydalı besin tüketmenin, bolca dua ve ibadet edilen bir ay olması duası ile  Ramazan Ayımız hayırlı olsun inşallah.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.