islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ramazan hurmanız nereden geliyor?

Ramazan ayının başlangıcı ile artan hurma tüketimini beraberinde getirdi.Güneş batarken, birçok Müslüman oruçlarını açmak için bir hurma tüketiyor. Taze veya kurutulmuş hurmalar önemli vitaminler, mineraller ve lif içerir.

Ramazan hurmanız nereden geliyor?

Ramazan ayının başlangıcı ile artan hurma tüketimini beraberinde getirdi.Güneş batarken, birçok Müslüman oruçlarını açmak için bir hurma tüketiyor. Taze veya kurutulmuş hurmalar önemli vitaminler, mineraller ve lif içerir.

Mirat Haber Ajansı

Dün dünyanın birçok ülkesinde Müslümanların kutsal Ramazan ayının başlangıcı olarak gerçekleşti. İtaatkar Müslümanlar bu ay her gün oruç tutuyorlar, gündüz saatlerinde yemek yemekten, içmekten, sigara içmekten ve cinsel ilişkilerden kaçınarak daha büyük bir takva ya da Allah bilinci elde ediyorlar. Güneş batarken, birçok Müslüman oruçlarını açmak için bir hurma tüketiyor. Taze veya kurutulmuş hurmalar önemli vitaminler, mineraller ve lif içerir. Ayrıca vücudu çeşitli hastalıklardan koruyan antioksidanlar bakımından da zengindirler. Meyvede bulunan doğal bir şeker olan yüksek fruktoz seviyeleri göz önüne alındığında, hurmalar, özellikle uzun bir günün ardından, büyük bir enerji kaynağı.

Mısır en büyük hurma tedarikçisi

Hurmalar birçok farklı şekil ve boyutta gelir. BM Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre her yıl en az dokuz milyon metrik ton hurma üretiliyor. Hurmalar, Orta Doğu ve komşu ülkelerdeki gibi uzun ve sıcak yazları olan ülkelerde gelişme eğiliminde. Mısır, dünyanın en büyük hurma tedarikçisi ve dünya tarihlerinin yaklaşık yüzde beş veya 18’ini üretmekte. Bunu yüzde 17 ile Suudi Arabistan takip ediyor ve İran ilk üçe yüzde 15 ile tamamlıyor. Hurmalar binlerce yıldır ekilmekte. Hurmalar hakkında pek çok insanın bilmediği şey, hurma ağaçlarının erkek ya da dişi olduğu ve sadece dişi bitkinin meyve verdiği. Olgun bir hurma ağacı, hasat mevsimi başına yaklaşık 10.000 hurma olan 100 kg’dan fazla hurma üretebilir. Suudi Arabistan’ın Medine kentinde yetişen Ajwa hurması, dünyanın en pahalı hurması.

ETİKETLER: Ramazan Ayı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.