islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Refah’a Yönelik İsrail Hazırlığına BM’den Kesin Uyarı!

Refah’a Yönelik İsrail Hazırlığına BM’den Kesin Uyarı!
8 Şubat 2024 10:06
A+
A-

Refah’a Yönelik İsrail Hazırlığına BM’den Kesin Uyarı: İnsani Felaketin Derinleşmesi Riski

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki ablukası ve Refah kentine saldırı hazırlıklarına kesin bir uyarı yaptı. “Mevcut insani kabusun ciddi şekilde büyüyeceği ve tarifsiz bölgesel sonuçlara yol açacağı” konusunda uyardı.

BM’nin Gözünden Refah Tehdidi

Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü abluka ve Refah kentine olası saldırı hazırlıkları hakkında sert bir dille uyardı. Guterres, bu eylemlerin “halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütüp, tarifsiz bölgesel sonuçlar doğuracağını” vurguladı.

Dünya Genelinde Barışın Önceliklendirilmesi Gerekiyor

Guterres, dünya çapında barışa yönelik baskının artırılması gerektiğini belirtti. Gazze’deki mevcut durumun, uluslararası toplumda derin yaralar açtığını söyledi. Ayrıca tüm bölge için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Bu bağlamda, barışın sadece bölgede değil, dünya genelinde öncelikli hedef olması gerektiğine dikkat çekti.

İsrail’in Gazze Katliamlarının Ağır Bilançosu

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava, kara ve deniz saldırıları, büyük bir yıkıma ve dolayısıyla kayıplara neden oldu. Saldırılarda en az 27 bin 708 Filistinli hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra 67 bin 147 kişi de yaralandı. Kayıplar arasında binlerce çocuk ve kadın bulunuyor. Enkaz altında ise hala çok sayıda insanın olduğu bildiriliyor.

İsrail Hastaneler ve Eğitim Kurumlarını Bombalamaya Devam Ediyor 

Saldırılarda, sivil altyapıya da büyük zarar verildi. Hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınması, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesine yol açtı. Bu durum, uluslararası toplum tarafından büyük endişeyle karşılanıyor.

BM’nin Gazze Çağrısı ve Barış Vurgusu

Antonio Guterres, Gazze’de derhal insani bir ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı. Tüm esirlerin koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bu adımların, iki devletli çözüme doğru ilerleme ve uluslararası hukuk ile BM kararlarına uygun bir çözüm bulma açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Barış İnşası: Cesur ve Radikal Bir Eylem

Antonio Guterres, barışın savaşların yıkımına karşı inşa edici bir güç olduğunu özellikle vurguladı. Barışın inşası için cesur ve aynı zamanda radikal adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bu konuda kişisel olarak her zaman baskı yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE- 

ETİKETLER: BM, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.