islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Restoran Patlamalarında 2 Emirlikte 3 Ölüm

Restoran Patlamalarında 2 Emirlikte 3 Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi ve Dubai şehirlerinde iki ayrı patlamada üç kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Abu Dabi hükümeti medya ofisi, şehrin Raşid bin Said Caddesi’ndeki KFC ve Hardees restoranlarını vuran patlamada iki kişinin öldüğünü söyledi. Cadde aynı zamanda havalimanına giden ana yol olarak da bilinir. ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey yardımları ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Pazartesi günü İsrail ile yeni bir Arap ülkesi olan BAE arasında tarihi bir ziyaretleri zamanına rastlaması korkuya neden oldu.

Polis, Abu Dabi ‘deki olayının birkaç küçük ve orta dereceli yaralanmaya da yol açtığını ve bina sakinlerinin ve çevresindeki alanların tahliye edildiğini söyledi. Abu Dabi hükümeti, patlamanın bir gaz konteyneri arızasından kaynaklandığını söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, Dubai’de Pazartesi günü erken saatlerde bir restoranın da gaz tüpü patladığında bir kişi öldü. Dubai Sivil Savunma sözcüsü, patlamanın binanın zemin katına zarar veren bir yangına neden olduğunu söyledi. Yangının 33 dakika içinde kontrol edildiği belirtildi. Ancak gözlemciler her iki olayın eşzamanlı olması, aynı tür işyerinde gerçekleşmesi ve ziyaret gününe rastlamasını kaza ile açıklamanın güç olacağında birleşiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.