islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rohingya Mülteci kampında büyük yangın

Rohingya Mülteci kampında büyük yangın

Rohingya Mülteci kampında çıkan yangında görevli olan itfaiye yetkilisi, yangının son dört gün içinde kampları vuran üçüncü yangın olduğunu ifade etti.

Mirat Haber Ajansı

Yetkililere ve tanıklara göre, Bangladeş’in güneyindeki bir Rohingya mülteci kampında büyük bir yangın çıktı. Yangında binlerce çadır, sağlık merkezi ve tesisler boşaltıldı. Hükümetin Mülteci, Yardım ve Geri Dönüş Komisyonu’nun (RRRC) ek komiseri Mohammad Shamsud Douza’ya göre Cox’s Bazar bölgesindeki Balukhali kampındaki yangın dün öğleden sonra patlak verdi ve en az dört bloğa hızla yayıldı. Yetkililer, yangının diğer iki kampa yayılmadan önce yaklaşık 8.000 dönümlük (3.237 hektar) araziyi kapsayan 34 kamptan birinde başladığını açıkladılar. Sosyal medyada paylaşılan videoda, yüzlerce itfaiyeci ve yardım görevlisi alevlerle savaşırken ve mültecileri güvenli bir yere çekerken, yanan gecekondulardan kalın duman sütunları yükseldyordu. En son raporlara göre, kamptaki yangının patlamasından dört saat sonra kontrol altına alındığını açıkladılar. Kamptaki görgü tanıkları, yangının yerel saatle 15: 30’da başladığını bildirdiler. Bazıları bunun sıvılaştırılmış bir petrol gazı silindiri patlamasından başladığına inandıklarını belirttiler, ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı.

Yangınlar mülteci kampını yok ediyor

Yetkililer, yapılan bir ön değerlendirmede, 900’den fazla gecekonduda,  yaklaşık 7.400 mülteciye ev sahipliği yapan,  yangının hala yanarken içlerinin boşaltıldığını açıkladılar. İtfaiyeye yardım eden Rohingyalı Mohammad Yasin, yangının başlamasından sekiz saat sonra da hala şiddetlendiğini ve 2017’den beri gördüğü en kötü şey olduğunu ifade etti.

İtfaiye yetkilisi, yangının dört gün içinde kampları vuran üçüncü yangın olduğunu belirtti. Yetkililer, Cuma günü kamplarda meydana gelen iki ayrı yangının çok sayıda gecekonduyu yok ettiğini söylemişti. Ocak ayında iki büyük yangın da kampları vurmuş, binlerce mülteci evsiz kalmış ve dört Unicef ​​okulunu yerle bir etmişti.

Yetkililer dün, dört gün içinde yerleşim birimlerini vuran üçüncü yangından sonra, en az 20.000 Rohingya’nın Bangladeş’in güneydoğusundaki mülteci kamplarındaki gecekondu mahallesinden kaçtığını açıkladı. Myanmar’daki Müslüman azınlığın yaklaşık 1 milyonu Cox’s Bazar bölgesindeki kamplarda sıkışık ve bakımsız koşullarda yaşıyor ve birçoğu 2017’de anavatanlarındaki askeri baskılardan kaçmıştı.

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.