islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
13°C

Rojin Kabaiş’in Şüpheli Ölümü

Rojin Kabaiş’in Şüpheli Ölümü
09/01/2026 17:02
A+
A-

Rojin Kabaiş’in Şüpheli Ölümü: Baba Nizamettin Kabaiş’ten İsyan ve Açlık Grevi Tehdidi

Van’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümü, ailesini adalet arayışında yeni bir aşamaya taşıdı. Baba Nizamettin Kabaiş, kızının ölümündeki belirsizliklere isyan ederek, gerekirse Ankara’da açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te Yüzüncü Yıl Üniversitesi kız öğrenci yurdundan markete gitmek üzere ayrılmıştı. Cansız bedeni, 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısındaki Molla Kasım Köyü sahilinde, yurttan 24 kilometre uzakta bulundu. Otopsi raporuna göre ölüm nedeni suda boğulma olsa da, intihar mı, kaza mı yoksa cinayet mi olduğu hala netlik kazanmadı. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda, cesedin intravajinal ve sternal bölgelerinde iki farklı erkeğe ait DNA örnekleri tespit edildiği belirtilirken, bu örneklerin çevresel bulaşma sonucu olabileceği ifade edildi. Ayrıca, Rojin’in atletinde bir kadına ait kan izi bulunduğu iddia ediliyor, ancak bu delillerin derinlemesine araştırılmadığı yönünde şikayetler var.

Baba Nizamettin Kabaiş, son açıklamasında acısını şu sözlerle dile getirdi: “Ortada iki büyük delil var: İki erkeğe ait DNA örneği ve Rojin’in atletinde bir kadına ait kan izi. Bunlar neden derinlemesine araştırılmıyor? Kızımın telefonu olaydan aylar sonra İspanya’ya gönderildi. Neden bu kadar geç beklendi? Biz 15 aydır evladımızın yasını değil, belirsizliğin acısını çekiyoruz.” Kabaiş, üç kez Ankara’ya gittiğini ve tekrar gideceğini belirterek, “Gerekirse orada açlık grevine gireceğim, Meclis kapısından kalkmayacağım. Benim kızımın başına ne geldi? Niye açıklama yapmıyorsunuz?” diye sordu.

Aile, Rojin’in intihar etmediğine emin. Baba Kabaiş, kızının başarılı bir öğrenci olduğunu ve tek başına o kadar uzak bir yere gitmeyeceğini savunuyor. Cesetteki darp izleri ve bileklerdeki renk değişikliklerini dış müdahale olarak yorumluyorlar. Soruşturmada 250’den fazla DNA örneği alınmasına rağmen eşleşme bulunmadığı belirtilirken, aile delillerin karartıldığını iddia ediyor. Kameraların silindiği ve yurt yönetiminin ihmalleri olduğu yönündeki şikayetlere rağmen, Van Valiliği yurt yönetimi hakkında soruşturma iznini reddetti. Van Barosu, bu kararı “gerçeğin önüne geçen bir yaklaşım” olarak eleştirdi ve itiraz edeceğini duyurdu.

Rojin Kabaiş İçin Adalet Komisyonları, mücadeleyi Ankara’ya taşıyor. 30 Ocak’ta “Büyük Buluşma” düzenlenecek ve ardından Adalet Bakanlığı’na gidilecek. DEM Parti ve barolar da soruşturmadaki ihmalleri eleştirerek, Adli Tıp Kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu olay, Türkiye’de şüpheli kadın ölümlerindeki cezasızlık tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Aile, kamuoyundan destek beklerken, soruşturmanın titizlikle yürütülmesi çağrısında bulunuyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.